Strništa i rad na njima

@mixer87kac
Zar nije bolje i jeftinije i lakse total.
A vlagu ti cuva masa ...ako je ima.
Ili spremas za neku setvu
Total je zadnja opcija. Po ceni od 350-400 din nije čak ni jeftinija opcija. Samo brža. Ali sam uvek za opciju ako može bez trovanja...
Plus ovako se mešaju žetveni ostaci. Ne leže se gamad u slami..

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Problema sa sirkom samo na novim zakupima. Ali opet kažem, ako krene opet sirak, a krenuće tamo gde ga ima, radiće total i zdravo...

Na zalost bez totala nema danasnje poljoprivrede. Koliko toliko vlage u zemljistu je izmamilo sav sirak napolje pre ovih vrucina. Sad je sigurno da nece biti vise nikakvog nicanja korova. Bila je idealna sansa da se odrdi tretman totalom, a i jos je povoljno. Kad sirak povuce sav total u sebe planiram obradu i pripremu za repicu, ako to dozvole vremenske prilike. Sad bilo koja obrada zemlje je samo kontraproduktivna jer se dodatno isusuje. Mozda, ali samo mozda smisla ima plitka obrada da se zamesa prvih nekoliko cm. Problem ove godine je bila dosta zilava slama koja se lose seckala. Misljenja sam da je bolje ostaviti je na povrsini jer em stiti zemlju od direktnog sunca, em sunce ubrzava propadanje iste. Nadam se da ce neka kisa pasti u drugoj polovini avgusta.

Isto i ja tako radim,probao sam 3x da tanjiram a da ne radim total,u prolece u suncokretu botanicka basta. Godinama radim total pocetkom augusta,posle NP ili Npk pa tanjiraca i onda plug ili podrivac
Samo tanjirača ne vredi. Ona i služi da malo zameša žetvene ostatke i isprovocira nicanje korova. U drugom prohodu, posle neke valjane kiše i nicanja korova, ide gruber sa širokim motikama koje pokrivaju ceo teren i dubina na nekih 15-ak cm. Sav korov koji na njivi se uništi....

Nazad
Vrh