Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
moja strnjista podrijem kada vremenski uslovi budu ok tj.da zemlja bude skroz suva ili sto suvlja. podrivam jednim radnim telom i 82 jkom. podrivam tako da razmak izmedju prolaza bude sirina tockova. sto kaze lane gutovic ako ne skodi moze da korisri zemlji
Pozdrav kolege, da li je neko probao ova mikrobiološka djubriva, tj geo2 u kombinaciji sa mikrobiološkim prskanjem(bioplug/uniker). Planiramo da u strnistu to probamo ove godine u kombinaciji sa totalnom herbicidima. Slama je iseckana kombajnom.
Ja sam razbacivao geo2.
Čini mi se da je zemlja mrvičastija, lakša za obradu.
Drugo nisam primetio. Različite godine i kulture...
Trebalo bi uraditi ogled na istoj njivi, pola sa, pola bez i nastaviti dalje isti rad na celoj njivi da bi bilo iole verodostojno ako ima razlike.
Radoslav je radio ogled ali nisam gledao klip da li ima razlike. Možda još nije objavio ili sam ga je prevideo.
Iskopao sam sliku,davno sam ovo radio. Prva godina zakup,njiva u dosta neodrzavanom stanju,leva biljka soje razbaceno 240 kg/kj Nervosol peletirani stajnjak i 60 mahuna soje na njoj,desna biljka druga polovina iste njive bez tog peletiranog stajnjaka 21 mahuna soje po biljci. Sa slike se moze videti i razlika u debljini biljke,korenu i svemu ostalome. Krajnji rezultat nije bio 3x bolji u korist djubrenog kao sto je pokazivao broj mahuna ali je bio oko 50% bolji od dela bez djubriva. I naredne 2godine se videla razlika boljeg useva u korist nadjubrenog dela.