Steyr

Može guma da se vulkanizira, ali ima tu mnogo ali..
To se radi kada nema da se kupi.đ

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Slično je i moja bila remontovana. Majstor je ubacio čauru ali nije izbacio gumu. Čaura tanka, od mrdanja pukla i zavuče se pod zupčasti kaiš i ka bum! Ajd skidaj glavu, menjaj ventile, semeringe, zaptivač glave, set zupčastog......

Ne razumem čemu toliko komplikovanja ? Ta guma ima funkciju, cena novog dela realno nije velika. Ko nema mogućniost da kupi rezervni deo koji tealno nije skup ne treba da se bavi ovim poslom. Lepo u firmu i glava ne boli.
Kraj spone za klasa je pola od te cene ili čak i ista cena, zavisi za koji.
Ima hiljadu primera.
Izobas kabel je 200e najeftiniji koji povezuje navigaciju i neki drugi izobas kabel na traktoru. Po metra tankog kabela, dve džekstne i oko 50 grama.

Čestitam,otkud to da menjaš boju,tj. šta je bilo presudno za ovakvu odluku?

Hvala. Presudni su iskreno bili novci, odnosno dobio sam nov traktor u ovakvoj opremi dok sam u zelenoj boji to birao sa 1500-2000 sati. Da je keš lova u pitanju vjerujem da bi zelena i presudila, ovako sam se odlučio na ovo na temelju neke garancije i blage želje da probam nešto drugo. Kolega ima Fendt za koji smo se uvjerili da je kvalitetniji od JD, toliko nisam se mogao ispružit. Sad ću ja vidjet što ću postići sa Steyrom. Fino se vozi, kabina je svakako nešto manja nego na R seriji JD-a, a ostali rad ćemo vidjeti, u pregovorima sam još za autopilot.

Je štima sve, ali nema ga na stanju u toj opremi sada, a treba mi traktor. Ne djeluje mi baš ni ovaj traktor premali za tu snagu. A što se tiče modela, najnoviji je valjda u seriji, od ove ili prošle godine, nisam ih baš pratio, pa ni ne znam. U principu mi treba za sve na imanju, transport sa 18 t prikolicom, prskalica, rasipac, sijacica, kultivator, kratka tanjurača 3 m, a možda po potrebi i komplet sjetveni 3 m.

Zameram mu za nedovoljnu nosivost na krajevima poluga i što sam za tri godine imao X (ne migu da napišem jer će mi zameriti) reklamacija. Prva posle nekiliko rs na njivi, procureo rezervoar i to u donjem delu.
Nadam se da su sada pispravili dečije bolesti.
Nikako ne mogu da se naviknem na CVT kada uspravam u transportu. Nikada ne znam da li sam povukao ručicu dovoljno u nazad, premalo ili previše. Ali za ulazak u rad u njivi savršenstvo.
Snage ima i previše.
Rubin 10 od 3m jedva odnese do njive po ravnom, za rad u njivi nije problem.

Prošao sam priručnik, ali imam još pitanja nekih.
Za što je ovaj točkić označen crveno i kako u praksi se koriste ova dva naznačena, na koliko stoje kod vas? Također kako koristite CVT recimo u prijevozu, jel ga stavljate u polju u F2 pa samo na cesti u F3 ili? Zbunjuje me malo što i u F2 i F3 može ići maksimalnom brzinom.

Okruženo zelenim je brzina reagovanja kada koristiš regulaciju ,,sile" recimo pri oranju.
Okruženo služi za regulaciju mislim brzine reagovanja (podizanja) hidrauličnih poluga. Nisam to nikada dirao ali sam vide da je serviser čačkao.
Sada ću ga pitati.

Mislim da je crveno dugme i ono do njega uvezi kontrole proklizavanja. Lijevo procenat proklizavanja do kojeg se pokusava dostici zadana brzina a desno okruzeno vrijeme za koje se pokusava dostici da brzina. To se moze vidjeti u oranju po vlaznom . Mada nisam siguran da je to.

Nazad
Vrh