Stelovanje pluga

Može li neka slika tog pluga?

Kolege imam fpm jaguar. Ne mogu nikako da ga podesim. Vuce u veorano kako god podesimo. U selu ima jos jedan isti problem imamo. Nema sta nisam gledao i citao ali dzaba. Trenutno oremo tako sto zategnem spaner na 35 cm zahvata ali nije rjesenje jer svakih 3-4 ha puca klin poluge. Ako neko ima neki prijedlog rado cu probati da rijesimo problem.

Bilo bi dobro da postaviš sliku pluga i preciziraš što ide u neorano, plug ili prednji kraj traktora. To bi već bila neka podloga za konkretniji odgovor, a ako još dodaš podatke o razmaku između zadnjih guma, još bolje.

Cim ga budem zakacio postavicu slike. Kad krenem on odmah se pomjeri u neorano i prednja brazda hvata 60. Ako zategnem spaner da radi na 35 onda svakih par hektara puca bolcn desne poluge.

ne treba da kacis plug. napisi i koji traktor i koliko brazdi

izravnaj usice za kacenje (da stoje na 6 i 12 sati) i pomeri kolenastu osovinu u levo kada gleda OD NAZAD. treba da je kraca sa strane oranog.

viber_image_2024-10-01_14-14-22-322.jpg

Rus 892 a takav je jaguar 3 brazde. Izravno i pomjereno skoro do kraja. Kad ga spustim on se odmah pomijeri sav prema neoranom. Pomjerio sam ga na ta cetiri sarafa sto se vide na slici za jednu rupu prema oranom. Pa cu vidjeti u srijedu sta ce biti.

Ako te plug zabacuje u orano (prednji kraj) onda imaš kosu vuču i sila vuče i otpora nisu u ravni, ovako gledano sa slike (odnapred) tu kurblu zavrći tako da leva strana kačenja ide ka napred a desna ka nazad i treba da se izgubi ta kosa vuča tojest da traktor sam ide u brazdi u pravcu a ako prednja brazda posle hvata malo više onda kolenastu osovinu guraš u desno dok se nedobije željeni zahvat prednje glave ili ti obratno.Moraš voditi računa da ti plug po horizontali i vertikali leži vodoravno, podesiće se on samo malo strpljenja.Nebi bilo loše neke slike da staviš iz rada i odpozadi kako to izgleda u brazdi.

Nazad
Vrh