Ljudi, da li je neko imao iskustvo sa BumbarPlus firmom iz Bačkog Petrovca?
Neverovatni su.
Pre par dana im pošaljem mail sa pitanjem u vezi kupovine 50-100 boca i aluminijumskih zatvarača za zimnicu..odem na njihov sajt, ubacim u korpu sve što sam želeo da kupim..pročitam uredno uslove trgovine, tj. uputstvo za kupovinu..i kada je došlo do rasprave ko preuzima obaveze ukoliko se boce tj. flaše polupaju prilikom transporta..izvesna Marina Curcin, sa kojom sam vodio korespodenciju mail-om, mi fino objasni da je to njihova obaveza.
Moja je obaveza samo da preuzmem posiljku, BEZ OTVARANJA, i provere sta se nalazi u paketu i da li ima polupanih flaša. Rekla je da, ukoliko bude polupanih flaša, da se u roku od 24h prijavi šteta i da se pozove kurir iz brze pošte.I to,takodje, imaju napisano na sajtu.
Razlog zbog kojeg nisam hteo da kupim ništa od njih je to što mi je nelogično da oni pristaju da ja platim nešto što ne mogu da pogledam i otvorim,a da ce oni, ukoliko bude štete, snositi materijalne troskove.
Postavio sam joj pitanje..a šta ako sam smotan ko sajla i nesposoban i omakne mi se jedan stepenik, ispustim ceo paket i polupam sve flaše..kako oni mogu da znaju da te boce nije polupao kurir prilikom transporta?
Predlozio sam joj da od brze pošte zahteva da na formularu naznače da ja, kao kupac, imam pravo, pre placanja, da otvorim paket i na brzinu proverim da li je sve Ok..a naknadno, ukoliko bude naprslih boca ili neupotrebljivih, da im to reklamiram.
Medjutim, oni kazu kako ta opcija ne postoji ,jer oni saradjuju sa CityExpress i Bex brzim poštama.
Ja se secam da je ta opcija postojala kod AKS brze pošte.Samo moraš da kazes kuriru da to zapiše ili da čekira na formularu..i ti, kada primaš pošiljku, imaš pravo da otvoriš paket i proveriš da li je sve u redu,pa tek onda platiš.
Na njihovom sajtu postoji opcija da ti izaberes svoju brzu poštu.Ali..u tom slučaju moras virmanski ,unapred, BumbarPlus-u da iskeširaš kompletnu sumu i da prihvatis uslove da sam snosiš rizik transporta, tj. da ukoliko se flaše polupaju, da oni nemaju obavezu da nadoknade štetu.
Nije mi jasno, zbog čega je njima problem da kupac otvori paket prilikom prijema i ukoliko mu se ne svidja nijansa flaše..ako je više zelenija nego što je on to zamišljao..da vrati ceo paket nazad?
Po pravima o zaštiti potrošača, ta opcija postoji.
Naravno da mi takva opcija nije ni pala na pamet.
Samo sam zeleo da budem ispoštovan za svoj novac.
Da pošteno platim ono što sam naručio..a oni me primoravaju da se oženim,a da mladu i ne vidim.
Nije pošteno.
Svoje interese su zaštitili maximalno..a poručiocu robe ostavili lepe reči i obećanja na sajtu u obliku slova.
Verovatno tu postoji i neka rupa, koju naručioc nije dobro shvatio..da bi se oni naknadno ogradili..jer, ne mogu da shvatim zbog čega je problem da se paket otvori i roba pogleda,pre plaćanja.
Svi su zastitili svoje interese, a tebi ostavili rupu kroz koju moraš da se provučeš..pa ako ti se posreci da bobijes nepolupane flaše..dobro si prošao..a ako budu polupane..a ti sve uredno ispoštuješ što su naznačili na njihovom sajtu, (što se takvih okolnosti tiče)..to znači da oni imaju način da ti dokazu da ti to nisi dobro shvatio ili da nisi nešto odradio kako treba.
Naravno, bitno je da si,unapred, platio uredno sve troškove.