Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Moram sve varijante probati!Samo uzegla svinjska mast i mazi....
Poštovane kolege : Kao prvo berićetna vam bila 2017 godina a kao drugo,
u ćaskanju sa nekim voćarima čuo sam priču kako je neko " zaštitio " svoj voćnjak od srna i zečeva skoro za DŽABE.
Kažu , napravio tip mali kavez , koji je vezao za drvo na ivicu šume pored svog voćnjaka i u njemu na 7-10 dana ubaci po neku kost iz mesare
i kožu od odranih svinja .
Pošto su kocke na kavezu otprilike 5x5 cm divljač koja se okuplja ( lisice,po neki šakal a i psi lutalice ) ne može ubačenu " robu " da raznese po okolinu već samo koliko izčačka .
Navodno od tada nema problema sa srnama i zečevima jer je neko stalno prisutan ( lisice,po neki šakal a i psi lutalice ) .
Šta vi mislite o tome ? Kako stojimo tu sa zakonom ??
Deluje šašavo ali možda i pomaže ????
Ovo srndać sjebe rogovima,ne pomažu ni mrežice ni kese niti koj k..ac! Višnje su mi četvrta godina i imao sam velikih problema sa srnama. Većina višanja se već odmetla i više ih ne diraju ali ima dosta što sam dosađivao i sada cepaju njih tako da borba i dalje traje.Razmisljao sam da li su srne, ali 100% su! Ostavim krs da raste, trave koliko hoces, raznih divljih i mladih vockica, al one nasle put do samo: jabuka, visanja i tresanja. Obrstise mi list, a dunju, krusku, lozu, sljive... nisu dirale.
Najjace mi je sto u zaraslom delu gde jedva prodjem od siblja, a ima divljih tresanja i nakalemio visnje i tresnje, srne nadju put i obrste sve kalemove. Nadjem tacno na 30, 40 m kuda su prosle i gde leze u travi.
Imam na vocu regularno mrezice, al za ovo ne znam sta cu, mozda kese ili nesto sl da postavljam.
Sent from my Lenovo S1a40 using Tapatalk
Ako se desi manje oštećenje, čime mažete stablo? Da li ima šanse da takva sadnica opstane.
Jel uzimao neko skoro mrežicu za zaštititu sadnica? Kakve su cene. Drugar hoće da sadi pa me zamolio da se raspitam.