Spremanje kombajna za žetvu

Odg: spremanje kombajna za zetvu

Kako je radio, ne znam ni sam...

Soju je odradio bez greske, al da sam znao da je u takvom stanju, odradio bih to prije zetve soje...

Danas sam jos pregledavao kosu detaljnije i primjetim da mi fali onih plocica jedno 3-4 komada (one sto se nitaju u prste) pa i to srediti treba ;)

Pitanje za majstore za motor. Motor mercedes om 352 izvadjen iz kamiona i montiran na zmaj 142. Trosi mi oko 0.5 -1 lit ulja u zetvi psenice,a po neki dan i vise od litre . Na iberlauf se vidi dosta pare pogotovo na ler gas. Motor dosta lako pali i vruc i hladan . Da li da se spremam da radim generalno ili da ga jos vozim. Sad sam mu skinuo kompresor posto je na kamionu morao da ga ima.a cini mi se da je deo ulja bacao bas na kompresor.

Sad sam izasao ispod kombajna !!imam problem mucim se da izvadim sklop koja okrece osovinu do tocka to je sklop koji ide pored menajca zalepljen za menjac pa nemozemo da ga izvadimo jer je dugacka osovina koja ide u menjac a nemamo mesta!! Radi se o JOHN DEERE 630 kombajnu pa me zanima dali neko zna ili ima neki katalog da skenira ili pak kaze nesto otac mi je rekao da pitam jer je stvarno potrebno!! ako neko zna nek se javi na PP ili ovde neka pise za dalje informacije !! poz i hvala unapred Grin Grin Grin

kiraj je napisao(la):
Pitanje za majstore za motor. Motor mercedes om 352 izvadjen iz kamiona i montiran na zmaj 142. Trosi mi oko 0.5 -1 lit ulja u zetvi psenice,a po neki dan i vise od litre . Na iberlauf se vidi dosta pare pogotovo na ler gas. Motor dosta lako pali i vruc i hladan . Da li da se spremam da radim generalno ili da ga jos vozim. Sad sam mu skinuo kompresor posto je na kamionu morao da ga ima.a cini mi se da je deo ulja bacao bas na kompresor.
ni u ludilu ne radi generalnu svaki motor će ti u žetvi trošiti meni je na 161 bio om 352a pa je isto trošio i nikad ništa nije rađeno

kiraj je napisao(la):
prekontrolisi posle skidanje kompresora,ali ako pali kako treba...samo cisto sace od hladnjaka,dobro ulje i uvek dosta da ga ima i gassss.

Kiraj, nediraj motor ni slučajno. Do litre ulja dnevno nije ništa. Verovatno troši na gumicama ventila. Ako te to baš nervira , uradi prvo glavu pa ćeš videti šta je se desilo.
Novi delovi nemaju ni upola kvaliteta kao ti stari. :cao:

Nakon duge potrage, nisam jos nikako uspio pronaci original mali volan za mog Zmaja, pa sam se snasao na drugi nacin, bar dok negdje ne naletim na originalni volan.

Prije:

Poslije:

"novi" volan je skinut sa stojadina koji je stariji od mene, te mu je konus prepravljen da pase na zmaja. Mislim da ce me lijepo sluziti...

evo i ja se bavim pripremom kombajna za žetvu

Imo sam rucku na volanu, a slika velikog volana je slikana kad sam kombajn dovezao u dvoriste, odmah sam mu taj dan rucku stavio, a na mali mislim da ju necu ni stavljati, jer je volan dosta lagan i bez nje... Vidjet cemo. Imam dvije rucke, pa cemo vidjeti kako ce biti s njom ili bez nje...

danger je napisao(la):
Kreso jel to 3610,sta je tako beo kao da je u mlinu zimu zimio :cao:

to je 35.80 , a bjel je zato što je kukuruze vršio prije 2 tjedna , bio je kukuruz pre suh pa ga je drobio

ok,cudi me zasto su uradili na sabirnoj 6 sekcija a 5 slamotresa :sta:,al ajd valjda oni znaju zasto

danger je napisao(la):
ok,cudi me zasto su uradili na sabirnoj 6 sekcija a 5 slamotresa :sta:,al ajd valjda oni znaju zasto

ja sam mislio da si pomislio da je veći zato što ima 3 podizna cilindra , jer se obično ljudi upecaju na te cilindre ::namigivanje::

kreso kombaj ti je ko mis berasnjo, al je se tu mljelo, mora da je u bunker iso odma srot :D

mladen je napisao(la):
kreso kombaj ti je ko mis berasnjo, al je se tu mljelo, mora da je u bunker iso odma srot :D

ma nije baš tako bijel , možda zbog blica na fotiću ili zato što ga je stari ispuhivao sa kompresorom , nema veze mora sad na pranje i spreman je za žetvu :osmeh:

kreso kolko kosta kod tebe remen varijatora bubnja(voznje), kod mene 150e

mogu ti pogledati ,neznam kad je moj hydro ...ali nije remenje skupo ko nekad ,ja kupujem uglavnom optibelt i još jednu marku sad sam zaboravio kak se zove a od borova bježim jer nije ni blizu optibeltu :sta:

Jel mnogo bolji optibel od borovog? Na 142 imam borov kais za voznju i ako izdrzi dve sezone, samo se razvuce i proklizava

Nazad
Vrh