Spisak otkupnih mesta i cena

Ne mora da znači da je čovek neozbiljan,pre će biti da nema ozbiljnijih zasada ranih sorti.Lično znam da u mom kraju ima lepotice i rodne i to sve na 10ak ari za lične potrebe i na hladnim mestima.Tako da samo viskovi idu u otkup pa se tu odavde odande nakupi.Sigurno ne može da nakupi količinu ranih pa mu proradila sujeta.

Bez kolicine nema ni otkupa. Kupcu treba ne samo kvalitet vec i redovan kvantitet inace mu trziste nije zanimljivo.

Ma ok to za kolicinu i kvalitet, al covek mu rekao da NE POSTOJI SORTA SLJIVE KOJA RADJA KRAJEM JUNA I POCETKOM JULA!?? A bavi se otkupom sljive :haha:

Inace, cujem da su poceli da otkupljuju sljivu u valjevskom kraju. Pretpostavljam da je u pitanju lepotica jer je rana prosla. Cena je 18 dinara. Sta ocekivati dok stenlej i rodna dodju na red... Opet ce se kupovati kace za kominu :osmeh:

2e9aa2f95a763eea13507986a27b1dab.jpg

074db92ec696f83099b8830b5d6d70f7.jpg

Trstenik

Послато са GT-I9505

U, ala deru 'braća'.... (doduše nije ni u Grčkoj jeftino ali je jeftinije)...
ali mi je najgore kad kažu da uzimaš redom iz gajbe i da nema biranja.... tad sam otišao tamo u CG i nikad više (a morao sam tada)..... Radašine ako budeš želeo da menjaš lokaciju razmišljaj i odmori se u Grčkoj jer kad je jednom vidiš nikad više nećeš ni pomisliti na tu nazovi bratsku i nazovi turističku zemlju..... crnu....
Ali najgori utisak mi je ostavio onaj krkljanac na malom prostoru gde nema ležaljki prepun peškira i suncobrana.... a da im dajem 20 eura za ležaljku ne pada mi na pamet.... Ovako u Grčkoj imaš kilometarske plaže pa zabodi suncobran gde oćeš... nema naplate parkinga i niko te ne gleda popreko...
A put do grčke je milina osim par delova gde divljaju vozači svih nacija.... ali u odnosu na onu noćnu moru do crnogorske obale sa policijom koja kad te zaustavi ne kaže dobar dan nego 10 eura jado....

Poslednja izmena:
Ja vec godinama letujem u Hrvatskoj. Od 3 navedena ima najlepse more, najbolju uslugu a cene smestaja i restorana su u principu slicne, mada jako zavise od mesta u kom ste kao i lokacije restorana tj smestaja.

Posto volim da ronim, Grcka mi sa njenim peskom nikako ne odgovara, jedino mi se dopadaju ostrva. Ove godine su i digli cene, tako da je u Neos Marmarasu (Neo Smarmaras) cena "apartmana" tj soba sa kupatilom od 40 eur navise, cena piva u kaficu nije ispod 5 eura (informacije trenutno azurne drug mi je tamo).

Crna Gora mi je cista kanalizacija i naplacivanje svega, pa cak se i WC placa u kaficu u kojem si ceo dan trosio i platio i lezaljku i suncobran i sve redom. Pogledom sa google earth mozete videti da je more zeleno, iz satelita se vec vidi, a to je alga koja buja od fekalija. U vecini mesta je problem i vodosnabdevanje, u moru ko roni videce i otpad tipa sut od izgradnje, celik, escajg, flase...naslage fekalija po morskom dnu. Budva na pjenu od "mora". More ne pravi pjenu, kada se talas razbije ta pena odmah nestane, ne pluta satima uz priobalje uz primesu braon boje kao ulje po povrsini.

U Hrvatskoj je more cisto, ljudi su najljubazniji od 3 navedena, cene su u prodavnicama slicne kao u bgd, do 10% skuplje, isto vazi i za restorane. Ko ode u manje mesto, proci ce i jeftinije. Kapucino je od 150 do 175 dinara tipicno, u skupim mestima i restoranima ide do 275 dinara. U jeftinijim mestima je oko 120 dinara. Ako se dobro raspitate na vreme, nacicete smestaj i za 10-12 eur, ja sam ovo leto bio na Bracu za 12 eur ceo stan na raspolaganju, doduse nije fensi vec obican stan u kuci. Ima i za 120 eur prenociste ali bas luksuzno, sve novo veliko, bazen, kraj mora itd.
Svako ko bi rekao ne bih isao tamo kolima, neka im je i slicno zapravo nije ni bio tamo. Jedino treba izbegavati Zadar tj Kninsku regiju, mada sam ja i tamo autom odlazio sa BG tablama i SRB nalepnicom.
Kad kazem Hrvatska mislim na Dalmaciju, Istra mi se ne svidja.
Za solo momke je takodje lepo jer devojke otkidaju na nas govor, a i mi na njihov govor a bogami i izgled :)

Sa druge strane razumem svakog ko je propatio zbog rata pa ima licne razloge zasto ne bi isao, te ljude razumem i saosecam sa njihovim problemom, samo savetujem nemojte biti ispranog mozga i da vam misljenje nije vase vec nametnuto od strane medija i ljudi koji nisu tamo ni bili.

Direktno poredjenje slicnog a to su Grcka ostrva i Hrvatska, u mom slucaju Hrvatska je bolja jer je podmorje slicno, ali u Hrvatskoj na obali svuda se osecate kao u Italiji, sve je od kamena, stari i lepi objekti, crkve i slicno dok u Grckoj zapravo nema nicega tog tipa vec je sve turisticki sazidano, tako da u Hrvatskoj i kada ste van plaze i mora uzivate u gradjevinama, samom mestu i klimi koja je takodje prijatnija nego u Grckoj.
Losa strana Hrvatske je sto se jednom u 4-5 nedelja mora desiti bura (iz mog iskustva ili sam ja maler), koja potraje 1-3 dana i rashladi more za jos 2 naredna dana, pa nije lose ostati 12-14 dana a ne tipicnih 7-10, ali i kad je ruzno vreme tj nije za kupanje, ima se sta za videti.

Ja vec godinama letujem u Hrvatskoj. Od 3 navedena ima najlepse more, najbolju uslugu a cene smestaja i restorana su u principu slicne, mada jako zavise od mesta u kom ste kao i lokacije restorana tj smestaja.

Posto volim da ronim, Grcka mi sa njenim peskom nikako ne odgovara, jedino mi se dopadaju ostrva. Ove godine su i digli cene, tako da je u Neos Marmarasu (Neo Smarmaras) cena "apartmana" tj soba sa kupatilom od 40 eur navise, cena piva u kaficu nije ispod 5 eura (informacije trenutno azurne drug mi je tamo).

Crna Gora mi je cista kanalizacija i naplacivanje svega, pa cak se i WC placa u kaficu u kojem si ceo dan trosio i platio i lezaljku i suncobran i sve redom. Pogledom sa google earth mozete videti da je more zeleno, iz satelita se vec vidi, a to je alga koja buja od fekalija. U vecini mesta je problem i vodosnabdevanje, u moru ko roni videce i otpad tipa sut od izgradnje, celik, escajg, flase...naslage fekalija po morskom dnu. Budva na pjenu od "mora". More ne pravi pjenu, kada se talas razbije ta pena odmah nestane, ne pluta satima uz priobalje uz primesu braon boje kao ulje po povrsini.

U Hrvatskoj je more cisto, ljudi su najljubazniji od 3 navedena, cene su u prodavnicama slicne kao u bgd, do 10% skuplje, isto vazi i za restorane. Ko ode u manje mesto, proci ce i jeftinije. Kapucino je od 150 do 175 dinara tipicno, u skupim mestima i restoranima ide do 275 dinara. U jeftinijim mestima je oko 120 dinara. Ako se dobro raspitate na vreme, nacicete smestaj i za 10-12 eur, ja sam ovo leto bio na Bracu za 12 eur ceo stan na raspolaganju, doduse nije fensi vec obican stan u kuci. Ima i za 120 eur prenociste ali bas luksuzno, sve novo veliko, bazen, kraj mora itd.
Svako ko bi rekao ne bih isao tamo kolima, neka im je i slicno zapravo nije ni bio tamo. Jedino treba izbegavati Zadar tj Kninsku regiju, mada sam ja i tamo autom odlazio sa BG tablama i SRB nalepnicom.
Kad kazem Hrvatska mislim na Dalmaciju, Istra mi se ne svidja.
Za solo momke je takodje lepo jer devojke otkidaju na nas govor, a i mi na njihov govor a bogami i izgled :)

Sa druge strane razumem svakog ko je propatio zbog rata pa ima licne razloge zasto ne bi isao, te ljude razumem i saosecam sa njihovim problemom, samo savetujem nemojte biti ispranog mozga i da vam misljenje nije vase vec nametnuto od strane medija i ljudi koji nisu tamo ni bili.

Direktno poredjenje slicnog a to su Grcka ostrva i Hrvatska, u mom slucaju Hrvatska je bolja jer je podmorje slicno, ali u Hrvatskoj na obali svuda se osecate kao u Italiji, sve je od kamena, stari i lepi objekti, crkve i slicno dok u Grckoj zapravo nema nicega tog tipa vec je sve turisticki sazidano, tako da u Hrvatskoj i kada ste van plaze i mora uzivate u gradjevinama, samom mestu i klimi koja je takodje prijatnija nego u Grckoj.
Losa strana Hrvatske je sto se jednom u 4-5 nedelja mora desiti bura (iz mog iskustva ili sam ja maler), koja potraje 1-3 dana i rashladi more za jos 2 naredna dana, pa nije lose ostati 12-14 dana a ne tipicnih 7-10, ali i kad je ruzno vreme tj nije za kupanje, ima se sta za videti.

Doduse nikad nisam bio u Hrvatskoj na more a nikad i necu. Jednom prilikom sam isao autom za Italiju sa Po tablicama i neznam da li je to obicaj za dobrodoslicu u Hrvatsku ali tamo je obicaj da kada te neko obidje auto putem ti recimo pokaze srednji prst i slicno, za mene primitivci koji jos uvek zive u 90 god, tom prilikom sam isao sa drugarom pa sam i bio spreman na neke neprijatnosti ali danas da idem sa zenom i decom, ne ne ...:

Bio sam i u Hrvatskoj i u Grckoj i u Crnoj Gori, pa sam u skladu sa svojim iskustvom izneo sta sam video.

Meni je ono sto je vecini ljudi ovde ekstra a to su kilometarske plaze peska cisto sr... za koje ne bih u zivotu platio, ostrva su kako sam rekao nesto drugo i naspram Hrvatske je isto, ali na obali nema nicega vec turisticka naselja klasicna. Tacno je i da Grcka ima odredjeni broj prelepih plaza na ostrvima koje Hrvatska ima tek nekoliko, tako da naravno covek za zivota treba sto vise da vidi i da ide i u Grcku na ostrva na te plaze.

Ali da placam tu cenu smestaja u fakin Neos Marmarasu u koji ne bih isao ni dzabe (jer mi se licno ne svidja, razumem da ima ljudi koji vole pesak, plicak i kafic) nemam nameru.

Sto se srednjeg prsta tice, to verovatno nije bilo zbog tablica vec si ti krenuo sa tom predrasudom pa si iz tog ugla posmatrao stvari. Ovde u BG mi srednji prst i psovke dodju kao dobar dan u saobracaju, tako da nemojmo o primitivizmu. Dovoljno je u autobus uci i prisustvovati neprijatnim svadjama. Sto se 90ih tice, pogledaj nasu omladinu kako se oblaci i koju muziku slusa, ko nam vodi drzavu, zar to nisu 90e?

Na kraju dodjemo do onoga sto rekoh - komentare i savete daju ljudi koji nisu ni bili (ili su prosli kolima i neko im pokazao srednji prst mosh misliti, pa to dalje prepricavaju iz ugla svoje predrasude drugima koji na osnovu toga formiraju "svoje" "misljenje" koje dele dalje).

Da se razumemo nikog ne branim. I kod nas i kod njih ima raznih, tacno je da kod njih ima vise ekstremnih, ali prosto na njihovoj teritoriji je bio rat pa je logicno da rat drugacije dozivljavaju od nas koji Hrvatsku cizmu nisu videli.
Ponovo da kazem, saosecam sa svima koji su tu cizmu videli i osetili, tako i razumem ljude koji iz tih razloga nikada ne bi isli, ali one koji su culi da je neko nekom pokazao srednji prst na autoputu pa na osnovu toga imaju "misljenje" ne zelim ni da saslusam.

Nazad
Vrh