Soja 2026

Juče radio nešto malo uslužno,sorta Kraljica 640kg/kj , vlaga 7,8% ,užas...

Obećavaju bilo kakav prinos . Sto sam mislio to sam i rekao. Ta njiva sto sam pomenuo ,neću kombajnirati , imam svoj kombajn inače , ostale obećavaju prinos , znači , obećavaju da ću ih možda kombajnirati . Kad imaš svoj kombajn ,prinos koji se isplati kombajnirati je trošak nafte ,amortizacije,prevoza i tvog rada ,ugrubo to je oko 150 eura po ha , Ako procjenjujem prinos soje veći od 150 eura po hektaru , skidaću zrno.
Jel ti sad lakše?
Ne treba da mi bude lakse, samo nisi se izjasnio kako bi te razumeli.
Jedno je ovo sto si sad rekao a sasvim drugacije si se izjasnio kad si rekao da obavava. Mislio sam da tu ocekujes solidan prinos po onome kako si pisao pa sam se pitao odakle i kako kad dva meseca nisi kise imao.

Kakav prinos obecavaju kad si rekao da vec 2 meseca nema kise?
Nesto si mi Momo neshvatljiv.
Kod nas su neki kosili u jednom delu atara po 300 kg/kj i ako je nesto u par navrata u Julu palo po 3-5 lit.
Zanimljivo da u tom ataru suncokret je gurao do 1800 kg/kj a kukuruz i do 4500-5000 kg/kj.
Kod nas ,zanimljivo , nije ni kukuruz nista bolji , nadam se da nisam vise neshvatljiv .

Shvatljiv si sada a nadam se i da shvatis da retko ili nikad ne prolazite tamo gore nego mi ovde!
Uzmi prosek soje i kukuruza u zadnjih 5 godina i uporedi pa onda ces biti siguran gde je bilo vise padavina!
Ako se secas u nekoliko navrata sam napisao da nisi merodavan sa odnosom padavina kod tebe i kod nas u Juznom Banatu, za dalje se ne vatam iako ne cvetaju ruze ni u ostatku Vojvodine.

Nazad
Vrh