Soja 2026

Išao putem od Banje Junaković ka Palanci. Verovatno su to ritovi kada se ide asfaltom, i sa jedne i sa druge strane puta soje zelene, kukuruzi još imaju zelene listove, i trava pored puta se zeleni. Pa i na strnjikama ima izrasle trave.

Skinuo neku NS ranu soju dve-tri nule, prosek 2t/ha kroz osam hektara. Presekle je vrucine samo tako. Dosta mi se i otvorilo, mogao sam pre nedelju dana da skidam, vlaga 7%. Vise srece drugi put.

Bah, sta znam. Nisam mnogo ulagao u nju... Seme moje, 200 kila mesavine, dva neuspela prskanja, zalivanja otislo 70 000 dinara. Ovde se cepa 17000 vrsaj... Mislim jako losa prica.

jun,jul avgust, 3 meseca gde treba u kontinuitetu da bude kise pa da soja prebaci 2 t po jutru. Lepo je krenulo jun odlican sa padavinama a onda nista.
Djubrenje i folijarna prihrana imaju jako mali efekat ako to ne prate dobre padavine.
(barem je to moje misljenje, mozda gresim)

E pa nije to bas tako, vidis da neki bez djubriva i bez kise samo sa secernim vodicama nadaju se perfektnim prinosima i u soji i u kukuruzu! I da je sveta voda u prskalici bez kise bi bilo nedovoljno.
Jes da im je promaklo to kad im lepa kisa napunila oluke, ali presli preko toga, verovatno nisu bili kuci!

Nazad
Vrh