Soja 2026

Odrace ona mene... Ovo je najblazi slucaj gde koji, a imam situacija gde je cestak zesci... Idem spartanje, ali je sve ogromno i soja, i cicak. I cesto gusi, baca mi spartac jer je stabljika ko drvo te ih podosta ostane. Ahhh, tako mi i treba kad ne obilazim njive.

Oce soja riknuti? Dodje mi da probam svejedno jer kad pomislim kroz sta treba da prodjem da ga istrebim, nekako mi lakse da probam :D

Nista joj nece biti. Predvece radi.
Nego evo eksperiment ,direktna sjetva u livadu , 30ti maj .
20260530-142733.jpg

Prija 2,3 dana
20260619-181857.jpg

Redovi su krivi ,nemam navigaviciju a marker nema smisla . I malo pregusto , ali bice bolje..

A reci Momo, zar se cicak ne oporavlja od bentamarka? Sve se nesto prisecam da se i manji cicak oporavi ako mu ne sprzi 70-80% lisne mase?
Bice to vrh prica sa direktnom setvom, ali moras imati zaliv ako zagusti. I bem ti leb sad videh pa to cudo seje u presno seno. Ne gusi? I na drugoj slici deluje kao da fali po dosta soje. Hoce uspeti da izbije ispod sena?

Uglavnom se ne oporavi ili ostane u tom uzrastu dugo sa sprzenim vrhom , bar je ovde tako ,mozda se u drugacijoj zemlji ponasa drugacije.Malo sam okasnio sa totalom , cak je bila pokoja nikla zato fali . Zanimljivo da je zemljisni max51 izgleda djelovao a prskano po tolkoj masi , nije mi jasno. Preciznost tu nije ni bila cilj.

Nazad
Vrh