Soja 2026

Danas po podne startovali sa sojom, sutra i prekosutra nastavak!
Oko 40% soje sejemo ovih dana a ostatak krajem meseca a verovatno i pocetkom Maja! Sorta ove godine nasa selektirani Validus, setva na 50 cm medjuredno i 4,4 cm razmak zrna u redu!
Jedan prohod je bio odradjen poluteskom drljacom pre ovih kisa a danas drugi prohod! Vlage odlicne u zemlji!

Danas nastavak!

4319a6709876d3f8df857fa774385ab8.jpg

d81e18f7287cb12514cd6e617b042fd3.jpg

14c3251db0d3cc047c0683ab7f745699.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Juce zavrsili prvu dekadu setve soje a danas zavrsili i prskanje sa Max 51 na crno.
Kise nesto ne vidim u nasem regionu i to ne valja!
Ova je prva godina da koristim Max 51, doduse jedne godine sam mixovao Max sa Metribuzinom i ucinak je bio prilicno los!
Do sad je uvek isao cist Metribuzin!

pa i ja sejao u ritovima i isto jos na jednoj parceli gde je bas nizak deo pa jedva tu imao 700kg jutro.al bilo jako smnezurano i lose zrno

pa citam druze stalno susa susa velika paonda postavis ovz sliku pa se covek zapita kakva je to susa.

Juče počeli sa setvom soje. Seme beluga moja reprodukcija, klijavost 92% energija 89%. Razmak 3cm na 70cm medjuredno. Na trećinu parcela ide beluga a na ostalim validus, pionir (reprodukcija) i rovina semenska. Prskanje standadno senkor+ i mont

@sasamatic u kojoj dozi ideš sa ovom kombinacijom ?
Imam jednu njivu od 2,5 jutra i zaražena je ambrozijom a ove godine sejem soju na nju...

Posejao Kraljicu 1,5 kj. i dosta!
Malo za njosvije i živinu.
Prošle godine sam se ižljubio da sojom,do boljih uslova,ako ih bude.

Nazad
Vrh