Soja 2025

Apolo posejan pre desetak dana,dobio četvrti dan koktel od 5l total+1/2 Maton+1l Basar.
8dcbfad97bc84b5c86087be320ecf516.jpg
e3f160361b9794c57f7562a22241b7f5.jpg

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

I ja sam danas moju parao. Gde god su pored kukuruzi (ili preko puta lenije) soja je ili skvrčena ili toliko mala da će se verovatno osušiti. Treba zabraniti Dikambu pošto već poljoprivrednike ne možemo opasuljiti da se po vetru ne prska. Ali onda ide ono čuveno, ja moram, ne mogu da stignem, trava raste i sl., a ono zabole me za tvoju soju - to u sebi kažu...

I ja sam danas moju parao. Gde god su pored kukuruzi (ili preko puta lenije) soja je ili skvrčena ili toliko mala da će se verovatno osušiti. Treba zabraniti Dikambu pošto već poljoprivrednike ne možemo opasuljiti da se po vetru ne prska. Ali onda ide ono čuveno, ja moram, ne mogu da stignem, trava raste i sl., a ono zabole me za tvoju soju - to u sebi kažu...
Јеси ти данас ок 17х ишао раковицом и шпартачем ка Србобрану врбашким путем?

Па тако неко време, ишао сам до Агротука па сам те заобишао близу оног салаша са десне стране пре бензин пумпе.

Moja rakovica je sa velikom kabinom. U kabini smo bili pilot i ja. Blizu nas je parala suncokret još jedna Rakovica sa malom kabinom, oni su još parali kad smo mi krenuli kući. Na leniji je stojao i jedan auto, tako da je pilot te druge Rakovice verovatno išao autom. Tako ćeš znati da li si video mene ili te druge parače, po tome da li je pilot bio u kabini ili je vozač bio sam. :osmeh:

Danas sam parao parcelu koja nema nikakve štete od komšijskih kukuruza, čovek se na svoju štetu udaljio jedan red od međe kad je prskao kukuruze (vidim to po korovu u njegovom poslednjem redu), a očigledno nije ni vetra bilo tako da moja soja nije dobila ništa otrova... ::super::

Inače, soja je Tribor, Lidea, 0 grupa zrenja. Nisam je nikad imao do sad. Setva 02.05.2025.

Dva reda je ostalo. To je zato što kad sejem krenem sa obe strane pa se onda uklapam u sredini njive. Npr sa jedne strane posejem 24, 36 ili 48 redova (zavisno koliko je široka njiva, a 12 redova hvatam sa prskalicom), pa se onda prebacim da sejem sa druge strane njive i kad dođem do posejanog ostane da se useje 1-2-3 reda, i njih preskačem u paranju... Tako mi se bolje pokazalo jer ne ostaje uz međe da se useva, a pošto ja nisam baš stručnjak za pravac onda te iskrajke ne mogu da param pa se vremenom zakorove krajevi njive. Ovako lepo mogu da oparam (i oprskam) uz međe, a svake godine na drugom mestu se susretnem u setvi pa onda nema vremena da se zapati korov...

Poslednja izmena:
ovde takav beton i susa da je radnik morao danas da odustane od spartanja.ne vredi forsirat.otkinuo je i dve s opruge

Nazad
Vrh