Soja 2022

vidi ga sto ljubomoran sala mala,ma koliko ima ja cu biti zadovoljan ovo mi prvi put da sejem soju

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Jel tko prskao soju sa Reglonom i u kojem trenutku ?Sijano kasno i sad je to tek pocelo da zuti na mjestima .Sas bi poprsko a ne znam kad jer nisam imao jos takvu situaciju.Sijana po uljanoj 19.05.bas ima mauna dosta.

Ja špricao prije 5 godina u trenutku kad je ambrozija bila 2m visine,a najavljivane su kiše pa sam bio prisiljen za takvom metodom.
5 dana od prskanja smo kombajnirali soju,vlaga bila 11%, ali mislim da je bila i bez reglona zrela za kombajniranje,samo sam htio "osušiti" ambroziju.

Nemam ja ambrozije nego me masa od soje muci jer je bas velika a ne bih da poprskam pa da zrno bude smezurano.Ne znam da li se smije totalnim prskati jer ni Reglona nema vise?!

Ove godine je muka sa sojom, prinos smo već odavno prežalili a sad je muka i sa skidanjem. Strašno nejednako zre, deo je odavno izgoreo a deo se regenerisao posle kiša. Rubin sam samo započeo i batalio jer je puuuno zelenih zrna i mahuna iako je po izgledu taman za žetvu. S' druge strane Kraljica mi je prezrela (10% vlaga) ali i kod nje sam morao da ostavim deo neovršen jer je zelena. A njive su male pa i na tako maloj površini je strašno nejednaka. Prinos je 600 kg/kj što je jadno, ali ipak više nego što sam očekivao. Ostala mi je po izgledu i bolja njiva od ove dve, ali i jedna gora od ovih.

Skinuo Apolo, sejan 16.04. vlaga 11% prinos 1.030 kg/ha, tuga i žalost.
U Mačvi će obraz verovatno osvetlati jedino komšije uz Ravnja koji seju soju pored reke Save i ovi iz Bogatića i okoline koji su malo navodnjavali.

IMG-20220908-085959682-HDR.jpg
IMG-20220908-085951690-HDR.jpg
Надам се да ће ме Краљица извући каснија сетва има зреле има зелене.
IMG-20220908-085948146-HDR.jpg

Nazad
Vrh