Soja 2018

Pre neki dan smo kod prijatelja probali da testiramo wendy koja je bila u big bag vreći naslonjena na neki zid koji je bio sav vlažan,soja sam otpad ,buđava,ružna,da ne preteram 98% je isklijalo normalno ,od dve šake semena svega par zrna sam nasao koja nisu krenula.

Da ispunim dato obećanje.Juče završena setva na 2,2 ha soje.Pola je bio Apolo sa instituta(100 kila) i pola Palador Axereal.Počela setva na 3,2 cm, na polovini smanjili na 2,9 cm, a posle vratili na 3,2 cm jer se uplašili da neće biti dovoljno semena.Seme NS mnogo bolje u džaku nego Paldor.Videćemo kad nikne i na kraju kad dođe u prikolicu.
Poprskano sa Basar i Senkor plus uz dodatak totala zbog mišijakinje.Seme 27.000 dinara,a sejanje 3.500 po ha,plaćeno odmah posle setve na špediteru.Sledi kopanje,jedno špartanje pa drugo kopanje uz možda neku prihranu sa vodicom.
Mislim da će jedna kamionka od 12 tona za žetvu biti dovoljna.

BpyR1aB.jpg

sTSe60W.jpg

Galeb.Sopstveno seme.Setva na 3,3 cm.

Da ispunim dato obećanje.Juče završena setva na 2,2 ha soje.Pola je bio Apolo sa instituta(100 kila) i pola Palador Axereal.Počela setva na 3,2 cm, na polovini smanjili na 2,9 cm, a posle vratili na 3,2 cm jer se uplašili da neće biti dovoljno semena.Seme NS mnogo bolje u džaku nego Paldor.Videćemo kad nikne i na kraju kad dođe u prikolicu.
Poprskano sa Basar i Senkor plus uz dodatak totala zbog mišijakinje.Seme 27.000 dinara,a sejanje 3.500 po ha,plaćeno odmah posle setve na špediteru.Sledi kopanje,jedno špartanje pa drugo kopanje uz možda neku prihranu sa vodicom.
Mislim da će jedna kamionka od 12 tona za žetvu biti dovoljna.
Aco, cemu dubinsko kad ne najavljuju kisu. Slaba vajda ce biti ove godine od dubinskog prskanja. Ja sam odustao jel ne najavljuju kisu.

Poslato sa HUAWEI Y560-L01 uz pomoć Tapatoka

Volim na crno,više nego plavo, pa džaba.Da ja njega ipak delimično uništim još u klici.U nedelju popodne poprskao,u utorak uveče pala mala kiša,trebalo bi da ima nekog efekta.
Umalo da ne kupih onaj mlin sa silosom kod tebe ali kad sam video kako stvari stoje u katastru,fala lepo.

Maticu kolko red od reda da nije malo gusto za tu sortu ako je na 50. Da vam najavim danas i sutra selektriram bice viska semena, sava i verovatno galeb a imam i rubin sto mislim da nece preteci. Cena dogovor nece biti astronomska. A seme super.

[video=youtube_share;zhBnb1TbB40]https://youtu.be/zhBnb1TbB40[/video]
Povecao setvenu normu na 3.9cm a redovi 50cm na 7.5 kj otislo 400kg semena. Sorta fantast

- - - - - - - - - -

Inace dorada semena je Kikinda i uopste nije sitno seme i nema zeleni zrna.Nisam dobio deklaraciju i nezna koja je klijavost i energija

Vise je vazna energija, ako je i ona losa onda je problem, ako je energija dobra, povecas normu i bice dobro, ili sacekaj jos malo da bude i toplo i dace Bog vlazno pa onda posej da brzo istera da se ne pati.

VayRMI2.jpg

Danas posejan ogled 3 Z.P sorte soje.Prva sorta 0 grupe zrenja Selena posejana sa 500.000 zrna/ha.Druga sorta Laura I grupa zrenja posejana sa 450.000 zrna/ha(inače je na slici jako mi se svideo njen izgled i krupnoća semena)i treća sorta Lidija II grupa zrenja posejana sa 400.000 zrna/ha.
FLK3Mcm.jpg

Jesu banke stavile sapu na mlin?

Poslato sa HUAWEI Y560-L01 uz pomoć Tapatoka
Nije to u pitanju,prodavala se u stečaju pa bi sve bilo obrisano,već mangupski bivši gazda namestio da susednu parcelu prepiše na drgo lice, a na njoj deo ćelija,put...Stečajni pokrenuo sud da to ospori,mi odustali.

Nazad
Vrh