Soja 2017

Imam setvu 2.maj,do pa podgorela,mahuna ima,al su jaako vitke! Ako ga dokusuri vrućina,biće 0kg/kj

Gledam danas na putu ns-zr soje u 90% gotove za vrsidbu a kombajna nigde. Ne znam kako ljudi ne obilaze useve i ne gledaju

Poslednja izmena:
Ili cekaju da se kombajner vrati sa mora.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

I koliko je dala ona valjevka na onih famoznih 10kj ,tu nije bilo više od 500kg/kj.

I moju Valjevku spicio onaj toplotni udar u nedelju,za nepoverovati kako je zguzvo meune za 2 dana ,a bile lepo nalivene oko 30 komada,sad ko zrna pirindza,da mi je neko prico da za dva dana moze tako nesto nebi poverovo.

Cale gleda jednu od boljih soja u nas i vice vidis da ne mora da se zaliva, vidis kako je u ovog naliveno dobro do pola. Ja reko, cale, to ako ne padne kise, to ce da se zguzva bice kao biberce. I bi tako... Soja mora da ima u zrenju dostupnu vodu u korenu, inace...

Imam jednu takvu nešto kasnije sejana i druga grupa mahune prazne. Ako ne padne ništa skoro biće 0kg/kj.

Ja danas išao da vidim soju, pre 4-5 dana radili uvratine i bila zelena, bez žutih listova. Danas vidim da je oprljilo opasno, samo jednu sam video u okolini da je zelena, sve ostale su dobile po tamburi... A svaka treća puna metle i sirka, do pre nedelju dana bile čiste... Ova godina rastura...

Послато са Lenovo P1ma40 уз помоћ Тапатока

Juce odem da obidjem soju i na dve najvece parcele od 4 i 6 kj je pocela odozgo da se susi odnosno da se pojavljuje ona kao narandzaste tackice na nalicju lista. Ako je rec o grinjama da li ce one sasusiti i zrno mahune ili ce samo pre sazreti. Gledao sam pod lupom i nisam bas video da se pomeraju te grinje. U pitanju je inace wendi na obe parcele sejana 17.aprila i imam je jos na drugim parcelama sejana istog dana i zelena je poprilicno a a slican je i kvalitet zemlje. Ne umem postaviti slike.Pitanje je da li je pokusati stititi

Poslednja izmena:
Ovršena danas soja -1.5 kj, Favorit ns seme 000 , predsetveno bačeno 110kg ureje po kj. Setva početkom aprila, mislim da je prva dekada. Prinos 1000 po kj.

Pa to je ok 10 meteri na ovo zlo od nevremena. Biće muke pokupiti je, ima gde heder neće moći da ide toliko nisko , a zrno ko biber.Jel ste sa žitnom korpom radili,kakvo je zrno?

Nazad
Vrh