Gde nosis za analizu zemljista?
U Vrbas, u PSS, to je na putu za Kucuru.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Gde nosis za analizu zemljista?
Imao sam 1900kg po hektaru. Zarada minimum duplo u odnosu na psenicu. Doduse svojom greskom nisam ovde imao bolji prinos. Ovaj deo njive koji sam snimao je bio najbolji jer je ovde bila cista, a drugi deo je bio podosta travan i ugusio je soju. Prosek je, kako sam i rekao, 1900kg/ha.Sa koje je povrsine ta kolicina?
Nama je soja uvek isplatljivija od kukuruza. Manja su ulaganja nego za kukuruz ili psenicu, ali opet bitn faktor je i cena. Prosle godine je prinos bio mali ali opet su se pokrili troskovi. Cak je kad se poodvuce crta i ostalo para. Ove godine ocekujem veci prios .Jeste zarada na ovakvoj godini,ali da je bila susna tesko da bi imalo racun i kombajn platiti.Opet na psenici je sigurnija zarada i ako je cena zalosna.
Misljenja sam da je kod nas u Sumadiju bolje sejati suncokret ko ima mogucnosti.
Ne razumem kakvog veceg racuna imate na psenici?! Ja kako god okrenem namanji racun mi je upravo na toj psenici pa cak i na prinosu od 4580 kg/kj.Jeste zarada na ovakvoj godini,ali da je bila susna tesko da bi imalo racun i kombajn platiti.Opet na psenici je sigurnija zarada i ako je cena zalosna.
Misljenja sam da je kod nas u Sumadiju bolje sejati suncokret ko ima mogucnosti.
Ne razumem kakvog veceg racuna imate na psenici?! Ja kako god okrenem namanji racun mi je upravo na toj psenici pa cak i na prinosu od 4580 kg/kj.
Zato i ide samo na nekih 3% od ukupne povrsine koju obradjujem!