MOMOSARIC
Član
jes brže zatvori na 50 , al na 70 bude zdravija zbog "promaje" i lakše niče ako zakori.,
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovo vazi za kisnu godinu,dok je u susnoj ipak soja sejana na 50 malo bolja.Isejati preporučeni broj biljaka po ha za određenu sortu i nema nikakve mudrosti.
nije problem prskanje i gaženje,kako ćeš je oparati?Ja cu ove godine probati 3ha soje. Probacu Balkan i Valjevku. Nego mi kazite sta mislite o setvi sa zitnom poljostroj. Ulozice seme na 4cm sigurno. Nego kako da je prskam onda? Da je gazim ili kako? Planiram posejati pola sa zitnom, a pola na 70cm.
Ovo vazi za kisnu godinu,dok je u susnoj ipak soja sejana na 50 malo bolja.
Ja cu ove godine probati 3ha soje. Probacu Balkan i Valjevku. Nego mi kazite sta mislite o setvi sa zitnom poljostroj. Ulozice seme na 4cm sigurno. Nego kako da je prskam onda? Da je gazim ili kako? Planiram posejati pola sa zitnom, a pola na 70cm.
Nema pravila,ove godine kosili čoveku 15 kj uslužno da nisam bio na njivi ne bi verovao sve na 70 a prinos od 1800-2200 kg po kj,kod mene nisam na 50 sejana od 1000-1600 kg po kj.Prosto mi bilo neverovatno ali je tako.Ovo vazi za kisnu godinu,dok je u susnoj ipak soja sejana na 50 malo bolja.
Mada treba i ovo uzeti u obzir.Imao je Rubin koji se ove godine na našem terenu jako dobro pokazao.Ja nisam imao rubin.Svaki kraj ima svoju filozofiju.
Probao sam i ovako i onako, a treba voditi računa i o sorti soje.