Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
samo da skinem jos par desetina hektara kukuruza i dolazim.Ja moje prikolice poznajem, a ti ako ne veruješ dođi pa premeravaj po džambo vrećama koliko ima....
- - - - - - - - - -
samo da skinem jos par desetina hektara kukuruza i dolazim.
Kod nas je jutro 5755 al su prinosi podbacili od 12 do 20 meteri rekorderi.Juce sam gledo par soja sejani posle poplava lepo izgledaju mozda ce prebaciti 20 meteri ako stignu za vrsidbu jos zelena.Имам друга у Лаћарку, кажу тамо код многих газда приноси и преко 3,3т по КЈ...само ме интересује јел то босанско јутро или пак неко друго....
Da nije u pitanju abutilon?Od kad oću da pitam al stalno zaboravim . U jednoj parceli sam imao problem sa jednim korovom u soji , niče gusto u krugovimma . Izgleda da se pojavljuje u pjeskovitom , jako podsjeća na suncokret dok je manji a i kasnije ima slične listove i stablo čupavo i šupljo , možda malo tanje , raste dosta visoko i pri vrhu se malo grana i na vrhu ima slične žute cvjetove kao suncokret ali umanjene . Bentazon ga brzo sprlji samo nisam siguran dal ga ubije do kraja pa nikne drugi ili se oporavi . Rano odbaci listove pa ostanu samo žuti cvatovi na stablima . Raste do 2-2.5m visine .
Da , baš to . Kako se suzbija u soji ili kukuruzu , bojim se da se ne proširi?
evo i u sidu dobri prinosi a jos mi je jedan red bio slabiji zbog korova a i kombajner taj red sekao na 20-tak cm visine pa ostao na njivi prvi sprat danas sam pakovao u vrece soju koju sam ovrsio i merio sam u kanti od jupola po 10 kg i tako nosio dole(posto sam digao na sprat) e sad ili je mene zajebavala vaga pa nije bilo u svakoj kanti 10kg ili sam ja sa 7 redi soje( to mu dodje 1/3 kj posto tu jutro ima 20-21 red) dobio 968 kg sto mu dodje 2,9 t/kj ili 5 t/ha. moracu sutra jos jednom da prebrojim vrece(mada sam to vec 10 puta uradio) i da premerim 6 vreca koje jos nisam digao na paletu jer mi nije delovala tako u toku vegetacije. ali cu zato bar nocas da oborim licni rekord a sutra kako budeИмам друга у Лаћарку, кажу тамо код многих газда приноси и преко 3,3т по КЈ...само ме интересује јел то босанско јутро или пак неко друго....