talianu
Član
Srđane ,ne valja ti posao ,ovo sa slike nikako u pneumatsku ,Koliko vidim sa slike tu je bilo dosta zelenih zrna u vršidbi,ispravi me ako grešim.Proveri klijavost obavezno ali ne u mokru krpu nego posadi u saksiju na dubinu setve.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovakvo seme kao sto je na toj slici ima garantovano manje od 50% klijavosti![/QUOT]
takvo seme kada ce se sejati sa sejalicom,ona ce se ponasati kao selektor i prvo ce sejati lom pa posle sitnija semena pa na kraju sta ostane.Pisem iz iskustva , imao sam prazne redove i po 10m bez soje. Tu bi pomogla samo setva sa zitnom sejalicom eventualno svaki drugi red , ja sam prosle godine tako sejao oko40kj soje.Ja bi ili prodao ili dao stoci i kupio drugu pa makar i merkantilnu
@sale car slobodno sej tu soju samo proveri klijavost
Danger probaj sada dva džaka urađenih jesanas da pustiš kroz taj "selektor" pa da vidiš koliko loma izdvoji.Ja sam ranije radio sa istim. Jedne godine sam tako uradio pa sam video da iako u jesen nema loma u proleće se pojavi jedan deo.Možda je bila to samo specifična godina ili neke greške prilikom skladištenja.Od tada obavezno selektiranje u proleće.