pazi ovako...
zaoravljam da vi imate kud i kamo plodniju zemlju nego ja... kad sam bio u Golubincima kod ujaka u gostima, kukuruzi su bili malo vislji od koljena, a zemlja ko pepeo... sagnem se uzmem u ruku, ona crna, runi se, a kukuruzi ne mogu biti bolji...
Promatrao me jedan njegov komsija i pridje i pita me sto gledam u zemlju? I tad mi objasni a za kukuruze ne smiju bacati nikakvog gnojiva i da ako nadjem koga s kultivatorom da na sebi ima deponator gnojiva, deponator je 100% prazan. kad sam mu reko da se bavim i duhanom, takodjer je reko da se ni za duhan ne smije bacati gnojivo, jer ne moze napredovati...
tako sam se kod ujaka raspitao i potvrdio mi je da je to donekle i istina, tj. vecim djelom. Ako je kod vas zemlja toliko jaka i jos se relativno lako obradjuje, prinos ne smije izostati, ako prskas na vrijeme i ako ima dovoljno vlage...
Moja sva zemlja je 4. klase, tu i tamo 3. ... i ja ostvarim ovakve prinose koji su naspram necijih smijesni, ali opet se kod mene kotrlja
Kod nekog s boljom zemljom se kotrlja malo vise, no nisam mogo birat gdje cu se roditi i cime cu se baviti, pa sam i s ovim zadovoljan, jer sam vidio i puno gore situacije nego sto je moja...
30 metara po jutru je dobar prinos, svaka cast! Ali kod mene je to nedosanjan san...