So u ishrani ovaca

Evo kako sam rešio problem soli kod ovaca. Gumu od auta obesim kanapom na drvo da bude od zemlje 60cm i tu sipam običnu stocnu so a ponekad dodam i stočne krede i dikalcijum fosvata pa ovce ližu po volji. Vodim računa da uvek imaju vode. Primetio sam da kad nemaju so lošije pasu kao i zimi da manje jedu seno. Kad soli ima redovno jasle prazne sve očiste kao metlom.
 
Dobro druze. Kod mene uvek imaju kamen soli ispred sebe~"na volju" i bogu hvala,zdravi su ko' dren,imaju dobar apetit i dobro napreduju.Samo je bitno da uvek ispred sebe imaju dovoljno ciste vode i nema brige.
 
Да ли неко којим случајем зна где је најјефтинија камена со у Новом Саду или околини ?
 
Да ли неко којим случајем зна где је најјефтинија камена со у Новом Саду или околини ?
druze,jesi ti bas iz ns ili iz nekog mesta u okolini?imas onu prodavnicu clair na rumenackom putu,ja tamo sve kupujem,a blok za lizanje sa vitaminima i mineralima iskljucivo za koze i ovce od 5 kg je 480 din.imas i kolut od 3 kg on je oko 350 din.pozz.
 
Kolega na Detelinari sam, a ta prodavnica je prekoputa Reno Sekulić servisa, tamo sam kupovao makaze za šišanje ovaca, znam da imaju soli, ali nzm da li je ima negde jeftinije ili je to najjeftinija cena, možda je neko proveravao, pa sam zato pitao... Hvala vam ! :ppozdrav:
 
ja sam na sajmu nasao proizvodjaca te soli,amstel blok se zove firma i cene su iste kao i u toj prodavnici.ako ti to nesto znaci,a na seoskim vasarima imas onu obicnu so u grumenu,mislim da je oko 35 dinara kilogram.
 
Juče nisam stigao da odem do te prodavnice, planiram danas, šta si još kupovao tamo, vidim da si spominjao i neke vitamine, zar im treba još nešto pored soli i selena ?
 
kupovao sam taj amstel blok za lizanje,iskljucivo za ovce i koze,osnova tog bloka je so,a dodato je dosta vitamina i minerala izmedju ostalog i selena.okacis im to i one imaju po volji da lizu,mogu ti reci da moje to dosta koriste iako ja u hranu dodajem premix i stocnu so.
 
alfa 9 je u pravu najbolje otidji u temerin na vasar i kupi pravu kamenu so ostalo je sve skupo i raspada se a ovo je cisto prirodno i ja nemam problema vec godinama. A sto se tice balirane hrane nju posoli kad je slazes kuci sa stocnom soli naprimer meni treba 2 kg na 100 bala hrane i ovce ce mnogo bolje jesti. Ovo su ti sve proverene stvari 100%
 
Jedno vreme sam davao ovcama bas tu lizalicu dobijao sam dzaba na kutije, ali one obozavaju da je glodju, vec tri cetri godine im dajem stenu (kamen soli) i skroz je ok one lizu koliko hoce i zanimljivo je kako jezikom izbuse rupe u steni.
So nisam nikad dodavao obroku mislim na obicnu sitnu stocnu so sto dajem svinjama
 
Kada ti govore cenu ti sedi. Malko su poskupi oko 2000 dinara kocka. Vidi ti do cmane imaju one soli od 5 kg cena oko 500 dinara to je malo povoljnije a za timac pozovi mislim da ima na sajtu telefon.
 
Nazad
Vrh