ja sam juce bio sa setvospremacem da spremam i poravnam ugare koje sam uzeo u arendu i isprobao sam nesto na kejsu jx 95 :
krenem drugom,spustim spremac i gas stisnem do daske(2500obr)i dobro se zaleti i ide nekih 14 15/km/h a setvospremac radi na nekih 10 cm dubine a kad mu spustim ispod 15cm (znaci spustim rucicu hidraulike skroz dole)onda pocne malo da gubi obrtaje ali do 2000obr/min ali ispod toga negubi a i nedimi a papucicu uvek drzim do daske i kejs ide,i sad zanima me dali je to maximalni obrtni momenat ili maximalna snaga,jer u poredjenju sa mojim pokojnim fotonom 804 njemu kad je bilo tesko ili je radio teske operacije kao kejs on je gubio obrtaje dok se nije ugasio a kejs i kad mu je i najteze ne gubi obrtaje nego nastavlja da ide a ako smanjim obrtaje napr. na 1600 a isto radi sa spremacem na 15cm onda isto toliko obrtaja i drzi a negubi nimalo (ali tesko dize obrtaje) i to mi je cudno kako je jak a nezadimi na auspuhu nimaloa i nedize temperaturu.
juce sam za 3 sata rada (ili 2,3mc) uradio 5kj ugare 1prohod (a ugari su razbacani na 4mesta u razdaljini od 2 do 8km) i put od kuce do njive i nazad oko 25km,kejs je potrosio 25lit/evro dizela i da napomenem da je stalno ili u 90posto vremena isao punim gasom (iznad 2500obr) i ja sam sad racunao da je to
prosecna protrosnja oko 10 11 lit/sat pri punom gasu sto i nije puno za taj traktor.
da sam radio sa normalnim gasom koji je oko 2000obr/min za to vreme bi potrosio manje od 20lit ali posto sam bio u zurbi i sa prijateljem zajedno u kabini radio sam najbrze sto sam mogao i uverio prijatelje s koijm sam radio kako je kejs dobar i jak traktor.
sad sledeca operacija sa kejsom je jesenja duboko oranje koje uskoro planiram da radim i tad cu tacno znati koliko stvarno trosi na duboko oranje sa trobrazdnim vogelom 3x35 i kakav mu je ucinak.