Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Moze li neko pogoditi od ceka je bunker stavljen na mog zmaja 132?? Dosao je kod mene sa naprslim blokom,pa sam radio generalku i stavio nov blok,bunker,kocnice sredio i jos neke sitnice sredio.. Dosta je stajao godinama vise od 10 godina nije vrsio...
Preostaje mi kabina.. Ako neko mozda zna negde kabinu za njega..?? Ili da je napravim??

- - - - - - - - - -

Evo jos nekih slika..

Planiram na leto sa njim da vrsim i suncokret,pa me zanima sta mi je sve potrebno za njega?? I na koliko obrtaja bubnja se vrsi suncokret?? Koliko redova on zahvata u suncokretu?? Da li mozda zna neko ko moze da mi napravi kljunove za suncokret.. Hvala unapred... :ppozdrav:

Da nastavim temu o motorima... Ja cu ove godine mjenjati motor na mom kombajnu, meni je isto blok napukao ali sam nasao kod jednog rodjaka uradjen motor koji nije 30 rs odradio i kombajn su tad prodali na kilu, motor i mjejac ostavili. Rekao sam mu da to za mene cuva i rekao je da nema problema.

Svoj motor cu si ostaviti za djelove (brizgaljke, anlaser, glava, radilica, klipovi,PVP...) i bas cu ga otvoriti da vidim koliki su kod mene klipovi. kombajn je 132rm 1981.g. i koliko vidim na motoru da nije diran nikad nista...

Ja koji god sam tjerao zmaj 132 ili 133 svi su isli otprilike jednako. koji su klipovi u kojem kombajnu, vjerujem da ovisi o IMR vise nego o ZMAJ-u. Sta su imali to su i ugradjivali. Moram rodjaka pitati koje su klipove stavljali u ovaj motor i ak ose ispostavi da su kod mene bili manji, znat cu vam iz prve ruke reci razliku iako mi ni s ovim motorom kombajn nije gubio snagu NIKAD...
ž

Zato sam i stavio link sa konedata o IMT traktorima.Jedan te isti motor 101. Ima 70 ili 75 ili 78.a onaj 98.4 ima 72 sve pri 2250 o/min.Zanimljivo.

Kod mene kad je stigao kombajn motor do tad nije bio pipnut jer je pukao blok i tako ga ostavili i ja kad sam rasturio klipovi su bili 101... I ovaj covek sto mi je radio hilznovanje i obradu stavio isto hilzne 101.. Ali ipak mislim da ima razlike u snazi sa 101 klipovima i 98...

Zato sam i stavio link sa konedata o IMT traktorima.Jedan te isti motor 101. Ima 70 ili 75 ili 78.a onaj 98.4 ima 72 sve pri 2250 o/min.Zanimljivo.E sad onaj 98.4 nije s44 nego neki sa perkinsovim oznakama.:sta:

Kod mene kad je stigao kombajn motor do tad nije bio pipnut jer je pukao blok i tako ga ostavili i ja kad sam rasturio klipovi su bili 101... I ovaj covek sto mi je radio hilznovanje i obradu stavio isto hilzne 101.. Ali ipak mislim da ima razlike u snazi sa 101 klipovima i 98...
Snaga je snaga, prije da je tu razlika u obrtnom momentu.

Ako nekog zanima ima u mom selu jedan Zmaj 780 sa orginal bunkerom,(nije vrecar) prodaje ga covek jer kupio drugi kombajn.. Nije skup a radi covek svake godine sa njim za svoje potrebe...:ppozdrav:

Nisam imao drugog resenja.. Ovaj bunker me nije kostao ni 300 evra bez rada,a za orginal sa sve kabinom neki prodavac mi je trazio 1500 evra.. A ja kombajn platio 1000 evra..

Sacu da ubacim slike.. Prenos je uzet sa one prazne sajbne koja i sluzi za bunker... Jedva sam to sve namestio.. Jos preostaje kabina da se sredi i to mu je.. Bunker nije preveliki ali nije ni premali..

- - - - - - - - - -

Evo kako je resen prenos...

A ukljucuje se sa vozacevog mesta preko sajle za rucnu od Yuga... :osmeh:

ja sam prosle godine menjao u sezoni,i znam da su novi skupi meni je bio otisao onaj disk do motora pojele se rupe za srafove i za njega u radnji novog sam dao 7000 mislim da je i ovaj drugi tako nesto nov,ali imas toga kolga kod ovih sto rade sa delovima koliko hoces,ako treba broj javi:ppozdrav:ali moze li mi neko reci kad smo vec kod toga i ja imam problema sa tim varijatorom voznji.stalno mi nekako poskakuje kao da nije fiksiran i onda mi zezne one srafove,pukne i kajla i bas sam sa tim imao problema i sad hocu da to resim,da nije neki lezaj u menjacu??? savrno ne znam u cemu je problem:sta:

Ciro taj na polovnima zi bele palnke je prosle godine zacepio cene gore nego da kupujes novo a sad kakav je ne znam:ppozdrav:

Nazad
Vrh