Nedjooo
Banned
cira92 ja bih uzeo onu 162 msm da vredi.posto je dosta ozbiljniji kombajn nego 132 a sigurno neces usitnjavati povrsine nego ces uzimati sve vise..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
"pošto to verovatno nikad niste videli pokušaću da vam objasnim ovako na slepo(mrzi me da idem da slikam)
ispod posude pre cliner-a a iznad cilindričnog tela usisnika nalazi se deo sa zakošenim krilcima koji usisanom vazduhu daje centrifugalno kretanje,tako usmeren vazduh dolazi u gornji deo gde se nalazi posuda za taloženje prašine..."
Jednu ispravku da Vam napišem, ovaj pred filter koji je gospodin @Matić prikazao slučajno sam ja isporučio i jako dobro poznajem tu vrstu pred filtera.Drugo nije potrebno da mi objašnjavate niti da ga slikate i na ovom pred filteru što Vi opisujete je malo drugačije možda malo više,ali nema veze.Mene konkrektno interesuje kakvo je to centrifugalno kretanje jer ja sa tim kretanjem nisam upoznat pa da mi to malo rastumačite i da me prosvetite jer sam neuk u tim stvarima.Unapred se zahvaljujem.
Bolje je da uzme 142 jer je po gabaritima manji jer je kod njega reljef malo nezgodan za toliki kombajn.
Naravno da nije rasprava već iznošenje činjenica,evo još malo činjenica...To sam očekivao da se napiše da je kretanje kružno, obrtno ....., a ne centrifugalno jer je to sila koja deluje prolikom ovog kretanja!Nije bila rasprava nego neke činjenice koje se ipak moraju poštovati u postovima koji se pišu u stručnim temama.
162 ima kapacitet dok se ne pokvari. Na nasem prostoru nije zaziveo dok se proizvodio a tek sad kad su polovni nemaju sanse.
jel ima novih delova za njega...osovine,remenice i sl.Nebih se složio. Traži samo malo više pažnje od manje braće ali zato pruža mnogo više.
Naravno da nije rasprava već iznošenje činjenica,evo još malo činjenica...
Znači ustanovili smo da je cetrifugalna sila sila koja deluje na telo i vuče ga od centra rotacije...
Centrifugalno kretanje vazduha postoji jer vazduh ima svoju specifičnu težinu,da bi sila mogla da deluje na neko telo potrebno je da ono ima masu a pogrešno je smatrati da vazduh nema nikakvu masu,ima je i te kako i njegova specifična gustina je oko 1kg/m3 u zavisnosti od vlažnosti, visine i sl.
Najpoznatija praktična primena ovoga je kod pneumatskih transportera za žitarice jer tu ona turbina stvara baš to centrifugalno kretanje vazduha od sredine gde je i ulaz vazduha, ka obodu turbine gde vazduh i izlazi iz nje. Da vazduh nema masu i da je u vakumu ne bi bilo nikakvog kretanja a on zahvaljujući toj masi i brzini kretanja i nosi zrna žita ili nečeg drugog
Jel ima neko original fabricki motor na 162-ci? Jel ima neko original fabricki kukuruzni adapter na 162-ci?
Bolje je da uzme 142 jer je po gabaritima manji jer je kod njega reljef malo nezgodan za toliki kombajn.