Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Da li za suncokret stavljate one glatke ili nazubljene ploce kod povratne mase? U pitanju je deutz farh topliner

Sent from my iPhone using Tapatalk

Usmerivace vetra ka nazad ,i ako je slab prinos teraj dosta brze,vetar pojacaj,sita otvorenija.Daj mu mase da vetar ne izduvava zrna,ako imas malo mase na sita duva sve napolje.Meni je licno lepse radio kombajn brze kad sam vozio nego sporije,i manje prosipa.Ja sita nisam ove godine jos dirao,od jecma ,psenica pa sad preko suncokreta,samo usmerivace i vetar,korpa,obrtaji.
Zar ne bi trebalo usmerivaci da idu u prednji deo sita da se ranije odvoji "zito od kukolja" ? 🤔

U suncokretu ne,u zitima su mi usmerivaci na prednji deo sita.Sve zavisi od mnogo faktora,ne vrsi se svaki suncokret isto,to sto vazi za moje njive ,mozda nece raditi kod tebe posao....

Da li za suncokret stavljate one glatke ili nazubljene ploce kod povratne mase? U pitanju je deutz farh topliner

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja to uvek drzim nazubljene i manji broj obrtaja. Isto tako mi je stalno zatvoren nastavak gornjeg sita. Eventualno bi u psenici moglo otvoriti nastavak ali i ovako je ok

Nazad
Vrh