Slobodna diskusija o žitnim kombajnima

Ovaj kombajn je na nekih 10km od mene.. Cudim se kako ga nisam ranije video,jedino ako je sad skoro uzet.... :sta: Kombajn je bas ogroman a grlo malo bas...

Nisam znao za njega da ima taj kombajn i ako je relativno blizu mene... Jer bese ima IMT 5270.. ?? :off_topic:

Onda mozda ne milimo na istog... Nije ni vazno,znam jednog koji radi dosta zemlje i ima te grdosije od kombajna i jedan 5270 bio tu... Ali nebitno... :ppozdrav:

Taj kombajn je kod Stojadinovica u Zabare. On ne radi zemlju nego trguje sa kombajnima. Ima jedno 5-6 kombajna uvek na prodaju.... Ima on onu Daniu sto sam ja izbacivao slike i Case ih 943....

- - - - - - - - - -

Da li je neko saradjivao sa Radtehnik-om? Kupio kombajn od njega, ili adapter sto on pravi? Interesuje me kakavi su ti adapteri?

Jeli moze neko od clanova da izmjeri visinu kabine na svom kombajnu,vajnske mjere i visinu unutar kabine,da mogu da se orjentisem jer sam u pripremi izrade iste na moj kombajn pa bi mi pomogle te informacije

cimg0378.jpg
[/IMG]
cimg0379.jpg
[/IMG]
cimg0412.jpg
[/IMG]
cimg0413.jpg
[/IMG]
cimg0414.jpg
[/IMG] Kazner dali ti ovo moze pomoci a mogu nabaviti i dimenzije zasad samo znam da je 22cm iznad bunkera

pa ovde se i moze doci do mere sirina prati pod a visinu od bunkera imas samo izmeri bunker a cini mi se da je tvoj kombajn identican

Poslednja izmena:
KAzner- Visina moje kabine je 180cm (spoljna mera) i sirina je 170cm isto spoljna.... Unutrasnja meta neznam kolika je ali oduzmi nekih 20cm...

- - - - - - - - - -

Kazner- ovo gore je ista Kola kao tvoja???? :sta:

Da to je KOLA kao i moja znaci cira92 kod tebe je 180 cm vanjska mjera,dragan dmb sad se nesto ne mogu sjetiti koliko je visina od poda do vrha bunkera ali tako sam nekako planiro da bude vanjska mjera oko 170-180 cm,i da jos mislio sam staviti kvadranu cijev 40x40x2 ili 40x40x3 sta mislite o tome sa kojom da radim

Da mod mene je visina sa spoljne strane do vrha 180cm... Samo ako radis nemoj da radis ovako sa ravnim krovom i bez ventilacije!!!!!! To nije bas pametno... Ventilacija mi ipak malo pomogne kad je napolju pakao....

Samo ni s ejavlja jedan problem sad sa mojom ventilacijom,brzo napuni filter napred i vise ne uvlaci vazduh... Ne izdrzi ceo dan!!!! Moracu to da prepravim nekako ali neznam kako...

Mozda da si stavio da vulaci zrak sa strane ili od zadnje strane,jer naprijed je direktno izlozeno nanosu prasine

Pa to sam mogao prepraviti sad je kasno!!!! To je kabina od Zmaja 141.. Najlepse bi bilo kad bi se ugradila krovna klima... :osmeh:

Jer ces i ti da napravis da soferka bude iz jednog dela????? Ja sam hteo tako da napravim ali sam se palsio tolike povrsine iz jednog komada...!!! Ovako ako rascopam jednu tu zamenim... :osmeh:

Mozda cu je raditi iz dva komada bas iz tog razloga(pucanje) jer i ja sam o tome razmisljo, znas li dimenzije cijevi na tvojoj kabini,.

Ajde da predjemo u temu o kabinama.... Nije na moju kabinu cev vec nesto kao vingla.... Pogledaj u temi ima gomila slika.... :ppozdrav:

Nazad
Vrh