Skladistenje slame

Mi razmotavamo ispred stale pod vedrim nebom.
Nikakvih problema, samo kad sam skinuo sa vrata onu trku i zurbu da se pokupe kocke...
Po meni i uvijac je obavezan uz rol presu.
Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ove godine opasna potraznja za slamom. Svi ostavili na knap a vatar razduvao pa mozda i 70% odkosa.

Uradio sam skoro 20 jutara povrsine za 90 rolo bala slame.

nastavak u ponedeljak

Tacno se vidi razlika u pokisloj i nepokisloj slami
yoDLaI7.jpeg
u8C5z5n.jpeg

jos je uneto zobne oko 600bala al to pokriveno pa nemam sta slikat a kasno se setio

ima nesto i rolo sto se vidi na jednoj od slika

razlog su male stale gde rolo bale ne dolaze do izrazaja ali se koriste uveliko jer nema ljudi za ovaj posao vise

jedno domacinstvo vodi zena 62 godiste,muz preminuo pre 3 godine

drugo domacinstvo muz i zena preko 60 oboje,muz imao mozdani

da ne duzim

ekipa smo pa ide posao

bice oko 7k malih uneto

I mi smo forsirali male do kraja, kad vise stvarno nije imao ko to da skuplja, kupljena rolo presa.
Mogli smo i ranije preci na rolo ali aj obajsni nekome da se muci kad on ne misli tako

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Isti slučaj, moglo se preći na rol presu još pre 10+godina ali ne, moraš prvo dobro da se pomučiš i iskidaš živce sa (ne)radnicima. 😂

Свега се нагледао у фирми и селу, највећи проблем је био плаћање на одложено по неколико месеци и генерална неозбиљност типа не можеш без мене. За мале бале тандем приколица од камиона, товари се до два метра висине и све се стигне. Није свеједно свакоме да се пење на висину и зна да веже бале како треба. Верујем да се и ту доста њих одбије за рад.
Али шта сад, свакога дана у сваком погледу све више напредујемо.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Ume da bude problem u skladistenju kada su rol bale. Na stranu koriscenja, ali deo bala pakujen u ambar, da budi sve ppd krovom. A deo senjaka gde ise slama ne moze se provući traktor nikako, plus tu je ploča od sKeptične. A tek od skoro smo preau kupili.

I ja sam u problemu oko pakovanja u senjak ali vidim da vecina u selu slaze na otvorenom bale i pokriva onom zelenom pokrivkom.mnogo je laksa i brza manipulacija kad ti ne smetaju stubovi i sl.

Nazad
Vrh