topalovic
Moderator
filter najbolje napraviti od starog bojlera ili nekog bureta imas na googlu pa potrazi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sad sam se vratio par postova gore i video da su u pitanju trake .@ sale
Moraš da znaš da trake najbolje rade na određenom pritisku, zavisi od proizvođača ali tu je oko 1 bar. Nije fazon nabiti 2-3 bara u trake da bi na kraju imao nekakav pritisak. Tek tada ćeš imati nejednaku distribuciju vode.
Evo mog sistema za navodnjavanje...
![]()
Reci mi koji ti je ovo dvoklipac,ja imam vatrogasnu pumpu sa dva izlaza i upravo tražim takav motor.
koliko je konja itd.
Kontaktirao sam prodavca pumpe, i saopstio mi je da 3600 l/h nije iz bunara nego pretakanje ,!!!! , /iz bureta u bure ili tako nesto ,probao sam sa severovom 9 m , istrosenom i gura cca 6 x 55 metara ali nova bar tako pise daje oko 70 l/min , ali to je verovatno isti fazon ne bunar nego pretakanje , koju pumpu predlazes da nabavim elektricnu 220 v .najverovatnije slaba pumpa jer ako sad imaš samo 32 lit totije bez pritiska kad pustiš kroz kap po kap tu još gubiš jer potreban tije i neki min.pritisak za creva dabi radila ili promeni pumpu ili smanji broj redova za zalivanje ali po meni najbolje probaj sa nekom većom i boljom pumpom,ili smanjuj redove da vidiš kolko moze da podnese redova pa posle to preračunaj kakva biti pumpa trebala.
Gde se mogu nabaviti i koja je cena ako znas ?Postoje vertikalne pumpe italijanskih proizvodjaca koje imaju po 5 radnih kola i izlaz na 5/4 a vuku na dubinama do 100m provereno rade ali i cena im je dobra....