Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne vredi ti samo zbog nafte i repromaterijala, oni ti neće pokriti Pdv od onoga što prodaš.Isplati ti se da uđeš kako sam ja računao ako za 5 godina pazariš mašinerije za 200000+ evra...Ma u planu je bila neka Arma 80 ks ili Basak 2075,za prskanje, setvu,plug do 10000 e i gruber satex od 3 metra. Znaci zbog nafte i repromaterijala ne vredi ulaziti? Kombajn nov sigurno necemo izimati jbg
Ima knjigovođa koji svašta rade, kod mene ima jedan lik što svaki mesec uzme 30000 dinara Pdv-a nazad. Dokle će to trajati videćemo. Jako je to zahebana priča, problem su i usluge, povećava ti se potrošnja nafte a prihod ne. To inspekcija odmah skonta, ja sam morao da ozbiljne usluge fakturišem, tek je to haos...Da to je jasno ,kod nas u selu ima par ljudi koji su u pdv- u ali svi pricaju razlicitu pricu. U Titelu su kod jednog knjigovodje koji verovatno ume da mulja,ja sam opet bio kod nekih mojih prijatelja koje su knjigovodje i rekle su bi da to bas tako i ne moze sto se tice muljanja,oni bar ne rade tako,bas sam u dilemi. Ja imam svoje gazdinstvo ,radim svojih 30 jutara i u zakup jos 25 jutara,a radim sa tastom koji ima svojih 60 jutara i u zakupu oko 40 jutara.Radimo i dosta usluga
Zavisi kako ga knjigovodja amortizuje. Kod mene osnovno sredstvo (mehanizacija) ima 15% amortizaciju za godinu dana. Tako da tek posle 7 godina ta mašina ima knjigovodstvenu vrednost 0 dinara, i tek onda možeš izaći iz pdv-a a da ništa ne platiš.Iz pdv da bi izasao mora da prodje 5 godina. Znaci,ako danas kupis traktor i trazis pdv,imas pravo da izadjes posle 5 godina,mozes i ranije ali moras da platis pdv koji si dobio za kupovinu masina.
Ako planirate kupovinu nove mehanizacije nema razloga da se plašiš ulaska u sistem pdv.Jasno sve,hvala na pomoci,i definitivno odustajem od te ideje
A još ako imaš dva ili više gazdinstva, ihaaaj...Dokle god je nafta, delovi, gume, materijal po 20%pdv-a,nasa roba 10% isplati se i da ne kupuješ mašine. Samo treba znati raditi i imati dobrog knjigovođa.
Svi seru a ne izlaze iz pdv-a.