MOMOSARIC
Član
Kad si ušao u pdv , jesil imao robu proizvedenu prije ulaska , i jel može da udje u ulazni pdv kada si tu istu robu prodao ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Razume se ko Marica u kriv ku...ac,po zakonu o PDV,sa inspekcijom ili bez,DUŽNI su (ako inspektor uvidom u knjige ne utvrdi neispravnosti) da izvrše povrat PDV-a DO 45.og dana od zadnjeg roka prijave PDVI meni.
Knjigovođa mi kaže da ne zna šta da radi od inspekcija.Dobili nalog od države da za svako gazdinstvo koje ima povraćaj veće sume PDV-a prvo izvrše kontrolu pa tek onda isplata.Tako da ta gazdinstva nisu ni dobila povraćaj kako sam ja razumeo.
Od momenta kad udjes u pdv moras fakturisati svu robu koju prodajes drugacije bi se smatralo utajom poreza .Bar je kod nas tako.Ja sam promašio , htio sam da kažem jel mora da udje u izlazni , pdv roba koja je proizvedena prije ulaska u pdv ?
Mozes da trazis ,a ne moras ukoliko ne trazis nece ti uplatiti nikadJel kod vas možeš da tražiš povrat i ne tražiš? Nakon koliko i ako netražiš ipak isplate ako si u plusu kod njih?
Razume se ko Marica u kriv ku...ac,po zakonu o PDV,sa inspekcijom ili bez,DUŽNI su (ako inspektor uvidom u knjige ne utvrdi neispravnosti) da izvrše povrat PDV-a DO 45.og dana od zadnjeg roka prijave PDV
A danas bio 45.i dan od 20. aprila