vazi,hvala na odgovoru!!!
ja bi kao trebao da posavetujem tog prijatelja,a ne da ga uvalim u jos vecu vedu,HVALA!!!!
ja bi kao trebao da posavetujem tog prijatelja,a ne da ga uvalim u jos vecu vedu,HVALA!!!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
North ARMY je napisao(la):ako silira kukuruz kao DR. Mengle logorase ne brini,ima da radi kao luda
To da preskoci zupcanik nam se desilo letos ... Ujak presao sa imt 560 na rusa i malo brze terao ... i jedan najmanji zupcanik nabijen na osovinicu ,koja ima ulogu da odredjuje sinhronizovan rad izmedju ventilatora i diska na kome su nozevi ,se ugrejao i preskocio za zub ...i u tom trenutku je ventilator lupio od nozeveve i polomio sigurnosni stift! Rastavili smo sve i videli da je to problem ...nazvali coveka iz lifama i pitali ga on je rekao samo malo da zavarimo vrh osovine za zupcanik (bio je samo nabijen zupcanik na osovinu) i da vratimo ! unutra su svi zupcanici bili KO NOVI a radio je svake godine po 20 jutara sa njim a mozda i vise! LIfam nije lose resenje za ljude koji zele da rade za sebe i eventualno malo za druge! inace taj kombajn je 92' godiste! i izgleda ko nov. to je sve tacno da zna da se uzari auspuh od temperature i da je tezak za 560 ali ga nosi! Ruja a ne oseti na 1800 obrtaja motora! INACE NIJEDAN KVAR NIJE IMAO DO TAD U AGREGATU SA 560-TKOM ! VEOMA ZAHVALAN KOMBAJN!lucky je napisao(la):Dovoljno je 60-65 ks ali ga ne uzimajte ni pod tackom razno, osim ako radite par hektara za sebe i imate traktor za bacanje. Njihovi prenosi su slozeni i desava se da zupcanici prezupce, tako da ni mnogo jaci traktor nije resenje vec Pottinger.
Meni je ranije radio covek sa novim Lifam-om i novom Rakovicom 65 ali je to toliko mucenje za traktor da mi ga bilo zao.
Po ceo dan je taj traktor dimio od ogromnog opterecenja tako da mu se cela izduvna grana usija. Cak se video i plamen od 10-ak cm na auspuhu.
Kretao se prvom sporom ponekad i na kvacilo. Problem kod Lifama je to sto ima tanak horizontalni disk koji sluzi i kao secka i za odsecanje stabljika. Otvor izmedju secke i ventilatora za izbacivanje mase je toliko mali da je prosto neverovatno kako on uopste i progura masu kroz njega.
Jedan covek je imao uparen Lifam i 558 ali je izbegavao da radi za pare. Cak je i davao silokombajn ko hoce da radi sa svojim traktorom ali su ljudi bezali od njega.
lucky je napisao(la):@Šošara
U Koceljevi Mengele silokombajn je imao Toša Babić pa možeš da ga pitaš kako se pokazao.
branko je napisao(la):E kada sam pre par godina pravio šupu, tu sam kod nekog MAD-Ljepovića kupio rol-pleh.
Tada je bio ubedljivo najjeftiniji od svih.
CINI MI SE DA U SRBIJI NE POSTOJI DVE KOCELJEVElucky je napisao(la):branko je napisao(la):E kada sam pre par godina pravio šupu, tu sam kod nekog MAD-Ljepovića kupio rol-pleh.
Nikad čuo. Da li ti misliš na Koceljevu koja se nalazi između Šapca i Valjeva?
Dragan18 je napisao(la):CINI MI SE DA U SRBIJI NE POSTOJI DVE KOCELJEVElucky je napisao(la):branko je napisao(la):E kada sam pre par godina pravio šupu, tu sam kod nekog MAD-Ljepovića kupio rol-pleh.
Nikad čuo. Da li ti misliš na Koceljevu koja se nalazi između Šapca i Valjeva?