Setvospremači

4 reda rau setvospremac 2.2 sad gledam raspored boze sacuvaj. Morace da se presloze. Drugo Rau ima specificno zakrivljene motike, odgovaraju li po visini klasicne S opruge ili da trazim krive S ooruge bas za Rau jer treba da uzmem jednu ili dve videcu.

Zar te ''ravne'' opruge ne idu cesce?
Ovakav je isporucen, trenutno su opruge na 10cm. Citao sam u starijim postovima da bi trebale ici gusce ali probat cemo prvo ovako raditi. Ako bude potrebe dodati cu jos 8 komada.
Ovo je drugi Consumov sjetvospremac u mom dvoristu. Na prvome imam zakrivljene S-opruge i s njim cu tjerati prvi prohod kod pripreme, a s ovime drugi prohod jer mi se pokazalo da u drugom prohodu zakrivljene opruge vade mokru zemlju i buse.

Šta sa polomljenim s oprugama, samo na kilo ili može za nešto da se iskoristi u kućnoj radinosti? Puče danas jedna čim sam počinjao i dok još nisam podubio koliko treba ali se i držala trunku više od pola, bila ranije napukla. Prihvata li neko zavarivanje?

Možeš da napraviš montirač, pajser i slično.Recimo kad se peče rakija ubaciš u vatru da se užiga pa čekićem ispraviš i napraviš željeni oblik.Zvuči primitivno ali budu odlične alatke, imam ih nekoliko komada, tokom sezone stoji u traktoru kao čistač, montirač, sredstvo za sopstvenu zaštitu...

Možeš da napraviš montirač, pajser i slično.Recimo kad se peče rakija ubaciš u vatru da se užiga pa čekićem ispraviš i napraviš željeni oblik.Zvuči primitivno ali budu odlične alatke, imam ih nekoliko komada, tokom sezone stoji u traktoru kao čistač, montirač, sredstvo za sopstvenu zaštitu...
Super predlog, nije mi na pamet palo nikada a imam ih 10tak...da varis ne pokusavaj, puknu ponovo jos brze

Nazad
Vrh