3,7m sve u ravnom i ima sta da vuce.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Znaci ipak da ne uzimam šire od 2,1m sa tri reda s opruge i jednim valjkom pozadi iz jednog dela cena samo 105k din. sa papirima za subvencije. Ne znam tacno koji je proizvodjac@Markić95
Sa Rakovicom 60 sam vukao 2,4m i to joj je puna kapa u smolnici.
Nije možda sve u parama. Uzmi bolje2 reda rotora. I opruge da ti budu u 4 reda a ne u 3 reda.Znaci ipak da ne uzimam šire od 2,1m sa tri reda s opruge i jednim valjkom pozadi iz jednog dela cena samo 105k din. sa papirima za subvencije. Ne znam tacno koji je proizvodjac
Umi 2 reda rotora i u 4 reda da su S opruge ( tad ne može sa zaguši). A za širinu to ne znam kod mene je sve ravno, ako imaš da pozajmiš od nekog pa da vidiš situacijuZnaci ipak da ne uzimam šire od 2,1m sa tri reda s opruge i jednim valjkom pozadi iz jednog dela cena samo 105k din. sa papirima za subvencije. Ne znam tacno koji je proizvodjac
Godinama sam radio 558 i agromerkurov spremač 2.9 metara vukao sam ga 2 brzom .Koji je zahvat u pitanju, ja sad planiram za 558 da uzmem 2.1m pa ne znam da nije mali zahvat mada imam dosta njiva koje su u bregu i verovatno bi se tu mučio sa većim zahvatom
Mi smo Ursusom C-360 vukli, mislim da je 2,7m. Ima 25 radnih tela, 2 rotora i dasku. Dosta pomažu točkovi pa kada je zemlja teža korigujemo dubinu preko točkova. U lakšoj zemlji ide, ali u lošijim parcelama mu bude teško. Setvospremač je Minav Blace, neka firma koja je radila za IMT.Zetor 7011 vuče 2.9 trećom ali nije mi to to a Ursus C 360 vuče ali u drugom prohodu i ako se malo produži topling i više spusti zadnji kraj i rotori. Koju širinu predlažete za Ursusa?
Sejao sam ja prosle godine sa nodet spremano je samo sa lakom drljačom, nicanje je bilo skoro pa idealno, laka zemlja pored Moravu mi nije problem, problem ja ova gornja koja je ubi Boze sve ovo sto ste postavili snimke nije ni blizu kao sto je kod nasSa kojom sejalicom seješ?
Ako seješ sa nodetkom moraš malo dublje spremiti inače u tragovima ostane preplitko spremljeno za setvu.
Ako seješ nekom diskosnom težom sejalicom koja nema problema da useje sve na istu dubinu onda možeš spremati pliće (na dubinu setve).
Iz toga sledi koliko će biti teško traktoru da vuče, pa ako moraš dublje onda bolje uži spremač, a ako samo grebeš odgore onda može i široki.
Imao sam IMT 560 i radio sam sa IMT FOP setvospremačem 2,1 m. I to mu je bilo taman za drugu brzu u drugoj pripremi, da je bio širi ne bi mogao da vuče na dubini koja je potrebna da nemaš problema sa nodetkom.