@paorpaor: Ovdje je zemlja laka za obradu i brena s ovim sjetvospremacem radi i uzbrdo i nizbrdo bez nekih poteskoca. Kazem, idem ler gasom u 2. direktnoj, spustim sjetvospremac u zemlju i dam gas. Prima ga kao luda i uopce ne osjeti sjetvospremac iza sebe koliko ti mislis. prvi trag po oranju s njim ide u 1. direktnoj, ili 5. sporoj, ali samo zato jer traktor skace previse.
@Becarina: 1.8 mi je preusko... znam da je onaj "spremac" rjedak, al napravi i on posla. U neznanju sam ga vukao 10cm duboko sa 549 i uzbrdo i po ravnom u 2. brzini i traktor je uzbrdo radio s njim, al daleko od tog da se mucio... A po ravnom ga ni osjeco nije. Taj sjetvospremac 539 prvi trag vuce u 1. brzini, a drugi trag u 2. i ne muci se nesto.
Mislim da cu se ipak za 2.2m odluciti za NZ kako si i rekao sa dva valjka s nazubljenim letvama, jer da ga oslonim na ove zicane, em bi puno propadalo u zemlju, em bi se ti valjci pod tolikim naporom pokidali.
IMT spremaci u tu svrhu imaju tockove na sebi, al posto ljudi skrecu a da na dignu sjetvospremac iz zemlje, gume popadaju s felgi i onda se valjak raspadne, jer "nije kvaliteta"
Danas sam u prolazu uslikao NZ sjetvospremac s dva reda zicanih valjaka, jer sam u zurbi bio, pa nisam mogao skrenuti da ga bolje uslikam, a nazalost slika nije dobro ispala...
Kazem, 2.20 sjetvospremac mogu vuci, a 1.80 ne da mi se mal cini, nego ono. Danas sutra da kupim veci traktor sta cu sa 1.80 spremacem, a svejedno ce s njim raditi samo 549. 539 je tu za bacanje gnojiva, prskanje, sjetvu i ostale sitnarije.
Razmisljam ako bas 2.20 bude tezak za vuci, lako izvadim koju oprugu van, pa da dobijem 2m zahvata u tezim uvjetima. Ako kod tebe 549 vuce 1.80 s pacjim nogama i to na vecoj dubini nego sto ja uopce razmisljam, onda ce i kod mene 2.20 sa "klinovima" raditi na 5-6-7cm raditi i to jos s prednjom vucom zar ne?