Seckalica za voće

Philby

Član
Učlanjen(a)
24 Maj 2013
Poruka
1.775
Lokacija
Banja Luka, Republika Srpska
Moj poznanik ima ovakvu mašinu samo je brendirana kao Einhell, i već nekoliko godina sa njom secka jabuke i tako priprema voće za pećenje rakije.
Ja sam utvrdio da to brzinsko mrvljenje voća pravi testastu smesu koja pri pečenju ima tendenciju zagorevanja i mora da se dosta meša ili razblažuje vodom.
Moja mašina za mlevenje je dosta sporija, ali je sistem mrvljenja. Ima rotor sa siljcima koji prolazi kroz zube, i vrti se nekih 250 obrtaja u minutu.
Radi dobro i ne zagoreva pri pečenju.

Najbolje i jeste da razbije voćku u komadiće, kao stare mašine za repu. Ove godine sam pravio drobilicu za jabuke i kruške i kazandžija se oduševio kakav je bio kom. Dovoljno samljeveno da uredno prevri, ali ne previše da se napravi kaša. Brzina rotora je oko 700 obrtaja i bez problema bi moglo još malo dići jer motor ne osjeti opterećenje, ali dobro i ovako. Za narednu sezonu ostaje napraviti zaštitu za remenice i srediti usipni koš jer sam ovaj sklepao na brzinu i hoće da izbaci jabuke kao tombola kad na kraju ostane par komada . :) 

talianu

Član
Učlanjen(a)
10 Dec 2009
Poruka
10.612
Lokacija
Lokve-južni Banat
Evo ga moj mlin,prohromski, veličinu agregata određuje veličina sita imam 3 veličine.Istina da je bolje da agregati budu malo veći ali ako imate mešalicu na kazanu ne smeta ni malo kašasta da bude e sad definitvo se ni jabuka ne može samleti uvek kako želimo razlog je njena tehnološka zrelost. Kruška je najlošija za mlin ,uglavnom svi ostave malo da bude gnjila(meka) pa kad izlazi kroz mlin samo prska ko proliv baš napravi bebi kašu.Dunja je najbolja jel je tvrda i izbacije samo agregate koliko je sito i sok.
 
Poslednja izmena:
Vrh