Secerna repa 2016

Moja repa je posejana u Suboru I Nedelju. Sioux, Original i Kundera.
Inace te Subote 02.04. su komsije prosle sa valjkom po repistu posejanom pre zadnjih kisa, a u Nedelju su, na zalost, odlucili da poniste i ponovo preseju. Ne znam koliko toga je uradjeno, ja sam video samo tu jednu parcelu.
Inace, ove godine, ponovo ima dosta repe u nasem ataru.

Setva od prošle srede, počela da niče, računam da će za dva dana više od pola biti napolju. Skoro idealni uslovi za setvu repe ove godine. Ko sada preseva repu nešto je gadno zabrljao u pripremi ili su mu uvalili neko škart seme.
Slike su sa mobilnog pa se ne vidi baš najbolje repa na prvoj slici.

- - - - - - - - - -

Mi na poslu upravo oprskali od pipe, 1,5l po ha nurelle D. Izgleda da i ostali reparoši rade na sve strane.

Kod nas ima dosta kukuruzne pipe, pa smo ipak prskali danas, na kukuruzu pogotovo, malo po malo gricka pa smo ih osamarili da nam nediraju repu .

U odredjenom delu parcele je napravila štetu. Prve setve se baš lepo vide na redove. Treći rok posejan u prošli četvrtak je takođe lepo počeo da niče.
Kući situacija vrlo dobra bila do pre pola sata. Prošao je lokalni pljusak, videćemo kako će to izgledati sutra i ovih dana. Rekao bih da neće biti veće štete, jer je pola repe već napolju, a ostala blizu izlaska na površinu.

Jedna slika iz setve,sad je nadjoh, prve setve izlaze na površinu:
ab0f0cf7da3fe2691762319b6b856a44.jpg

Ne valja ovakva praskasta struktura zemlje, ako naidje pljusak ima da uhvati debelu pokoricu...ulalaaaa,

da se vozi malo sporije , to nevalja jer nije u modi svi vec pricaju u kilometrima ....sa koliko vozis!? :ppozdrav:

Da,spremao je neki loš spremač sa tri reda rotora i 20-ak motičica po metru zahvata...

Nazad
Vrh