Secerna repa 2015

Komšo ,vidiš da nam nisu platili za naše dobro:sjasi:Oni dužni a euro pada i mi srećni,štite naše interese:ppozdrav:

Danas Senta isplatila neka dugovanja, umesto 20% platili manje od 10% preostalih duga...imam vremena pa sam racunao svoje prihode i rashode, sve kad sam svedeo na papir izpada da na kukuruzu sa cenom od 14.3 din/kg imam vise zarade( 42.848,din) nego na repi(39.756, din) sa rodom od malo vise od 6 vagona ciste plative repe po jutru, pa sad zapitam samog sebe dali uopste treba seljati REPU ove godine, kad vec u pocetku znamo da su smanjili cenu, a vec imam i ugovor za ovu godinu.:sta:

Kada bi bilo 6 vagona plative po kj, ja bih sejao i za 3 din. ja cu je sejati, ali manje, tj, spremio sam za repu manje, ali nista jos nisam potpisao.

Danas Senta isplatila neka dugovanja, umesto 20% platili manje od 10% preostalih duga...imam vremena pa sam racunao svoje prihode i rashode, sve kad sam svedeo na papir izpada da na kukuruzu sa cenom od 14.3 din/kg imam vise zarade( 42.848,din) nego na repi(39.756, din) sa rodom od malo vise od 6 vagona ciste plative repe po jutru, pa sad zapitam samog sebe dali uopste treba seljati REPU ove godine, kad vec u pocetku znamo da su smanjili cenu, a vec imam i ugovor za ovu godinu.:sta:
Sta da ti kazemo Steve osim ::svaka cast:: za prinos i ::lose:: za racunicu.

51300kg plative x 4,1 din+ pdv=227.156,40 din ??? po kj, troskovi neka budu i 100.000,00 din po kj, ostaje jako puno. Kako si ti dosao do 39000 ?

Izvinjavam se svima, pogresno sam napisao, 6.08 vagona prljave i 5.13 ciste repe po jutru sa prosekom od 12.64 digestije....

jos jednom sorry...nije bio namerno!
Koliko je to plative repe,3.5vagona po kj :sta:
Pomešao si ti kolega termine,kad izmere kamion to je neto repa(prljava) kad odbiju nečistoću to je čista repa,kad svedu digestiju na SRPS to ti je PLATIVA repa,e te repe sam ja imao 5.08 vagona po katastarskom jutru,a prljave repe bilo oko 7vagona,sa prosečnom digestijom preko 14%
Matematika ti nije najbolja strana :ppozdrav:

Koliko je to plative repe,3.5vagona po kj :sta:
Pomešao si ti kolega termine,kad izmere kamion to je neto repa(prljava) kad odbiju nečistoću to je čista repa,kad svedu digestiju na SRPS to ti je PLATIVA repa,e te repe sam ja imao 5.08 vagona po katastarskom jutru,a prljave repe bilo oko 7vagona,sa prosečnom digestijom preko 14%
Matematika ti nije najbolja strana :ppozdrav:

Zato jos nisi dobio novce zato sto si imao 5vagona:ppozdrav:

Zašto da gledamo digestiju ??? Pa kada se kaže "plativa repa" smatra se repa koja je u JUS-u, tačnije ona kojoj je odbijena prljavština i obračunata digestija, znači NETO za isplatu puta cena.
DušanA je dobro izračunao ali Steve 73 nije dobro postavio zadatak !!!!!:osmeh:

Izvinjavam se svima, pogresno sam napisao, 6.08 vagona prljave i 5.13 ciste repe po jutru sa prosekom od 12.64 digest

Ovde je digestija manja od JUS-a za 3,86 % puta 7% prinosa = 27% umanjenje od čiste repe ! 5,13t - 27% = 37,4t

Znači naš kolega steve 73 je imao plative repe po KJ 37,4 t !!!! :ppozdrav:

Velika je razlika kad neko napiše plative ili čiste pa to onda stvara zabunu i dovodimo u zabludu one koji ovo čitaju pa mogu svašta da pomisle :ppozdrav:

Hvala svima ! i za kritike i za pomoc...posto Ja jos obracun nisam dobio od secerane. Po ovome formularu bar mogu da izracunam koliko dobijem premiju sa svoju repu.

Istina da je prjave repe bilo preko 6 vagona, odbili su prljavstinu ostalo nesto vise od 5 vagona ..ali NE jus repe nego po prosecnoj digestiji od 12.64 %

Ipak je meni matematika jaca strana jer na kukuruzu sam imao vecu zaradu nego na secernoj repi :haha: :haha:
p.s @Kameni ako je jus 16%-12.64%= 3.36%....:sta: odakle tebi 3.86???, ajde molim lepo neka mi neko izracuna koliko sam ja onda imao JUS (plative) repe....

Poslednja izmena:
OSNOVNA CENA šećerne repe formira se na bazi kvaliteta predviđenog standardom podoznakom SRPS.E.B1.080:2002, što znači po odbitku stranih primesa (zemlja, neispravno odrezaneglava, lišće, žilice i repići) i sa digestijom od 16,00.

Nazad
Vrh