Imam par pitanja za strucne malinare ako mogu da me posavetuju da li sam do sada radio ispravno i da me upute u neka od narednih faza maline.Zasadio sam malinu sorte Wilamet,740 duznih metara,razmak redova 2m posto nemam svoj traktor da mogu da sa njim obradjujem a da placam za svaku sitnicu nekog ne isplati mi se.Sadnju sam izvrsio sredinom marta,3000 sadnice je otislo na tu duzinu od prilike.Radio sam analizu ph je 6,1 samo mi nedostaje humusa to planiram na jesen da bacim 5t u redove i npk 6:12:24 pa da okopam-izfreziram videcu sta cu od toga uraditi.Bacio sam 75kg kana u 6 navrata,kada su lastari tek krenuli tada sam samo isao kroz red i sto bi se reklo solio,kako su rasli tako sam i kolicinu povecavao.Kroz sistem sam pustio 2kg 10:50:10 sad nzm dal je to malo ali da kucnem u drvo lepo napreduju.10.05 PRSKAO SAM MEGAFOLOM,20:20:20 i tonus,26.05 qvadris+megathrin+20:20:20.Sutradan sam mislio da mi je napala grinja pa sam poprskao sa vertigo protiv nje ali sam saznao da je komsija prskao kukuruz i da je od nekog preparata protiv trave otislo na malinu.8.06 wuxal super+ decis 2,5ec.Do sada je 4 puta okopana i 2 puta oplevljenja. Sada me zanima da li da ovih dana ponovim qvadris+actaru+mankogal80? Stubove,sve 3 zice,zaliv sam stavio odmah nakon sadnje,travu u polju sam prskao sa desicash-om.Vecina lastara mi je od oko 60 do 90cm,naravno ima nekih i preko a ima i mesta gde nije ni krenula.Verovatno sam do sada nesto i pogresio pa mi je svaki savet dobrodosao...