Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tar potpisujem. Iako bi mozda bolje prosa sa drugim pasminama pa cak i sa krizancima domace bijele koze sa sanskimaTar je napisao(la):Jedno pitanje:
sta ce ti Sanska koza u Dalmaciji?
Ona ti se ubila za stalski uzgoj a nije dobra za oskudnu primorsku pasu i brst. Zato su druge rase. Mislim da cak i u stali moraces da ih rashladjujes da bi dobio pravi prinos.
![]()
Cerke nisu bile takve jer su tate bile lose! Doduse postoji jos jedna mogucnost sa malim procentom verovatnoce a to je da je ta koza bila izuzetak, da mlecnost nije bila posledica neposredne genetike vec izuzetak. Kao sto moze da se desi i da od dobrih roditelja kao izuzetak ispadne neki skart sa malom mlecnoscu tako, izuzetno retko, moze neka koza da otstupi od genetike u plus. Moguce ali jako,jako retko.toni je napisao(la):nijedna kcer nije bila takva. mozda zato sta nema dobrih jarceva. tada smo imali 2 koze i nokome noje padalo napamet kupovat jarca.
Ovo ti je domaca bijela koza. Od svih sanskih pasmina na svitu jedino francuska i njemacka sana imaju rogove a cisto sumnjam da je krizanac sa tim pasminama.....Razlika je i vime i boja i dlaka i puno toga...nemanja_st01_58 je napisao(la):Najverovatnije je domaca bela oplemenjena ili domaca balkanka koja ima krvi sanske ili neke druge bele rase . Ne vidi se na slici ali cini mi se da ima neku zutu saru na vratu. Ako je ima onda verovatno vuce poreklo od balkanke. Inace sanska je obicno bez rogova i ima vece i lepse vime a njuska joj je obicno sira i ima bas kratku dlaku.
Nema nikakve zloupotrebe teme. Pitao si za sanske koze sa papirima. Eto i ti imas koze sa papirima pa nems kvalitet mleka. Znaci da papir sam po sebi nije neka garancija.jelivas je napisao(la):@ivanhoe
................
@Tar
Imam papire za svaku kozu,samo ja sam postavio pitanje u vezi Sanskih koza.Pa bi bilo lepo da mi neko ko zna odgovori,u protivnom neka mi posalje poruku kako nebi zloupotrebili temu!!!
Pozdrav svima
jelivas je napisao(la):Prijatelji,gde u Srbiji mogu naci cistu Sansku kozu?Naravno sa papirima o poreklu!Ne zanima domaca ukrstena sa sanskom!
Imam fran
Post je spojen: [time]1258038127[/time]_________________________________________________
Prijatelji,gde u Srbiji mogu naci cistu Sansku kozu?Hocu je probati,jer vec imam 100 Alpskih,ne mogu masnocu nikako da naguram preko 2.8%,a za sir mi treba i naravno jarad,ove godine sam imao 1,7 prosek jaradi po kozi,cuo sam da je sa sanskom taj prosek i preko 2,2!
Pozdrav,Ivan iz Stare Moravice(Backa Topola)
Izmenio ivanhoe imenjace ispravi profil !
Prijatelju pogresno si postavio pitanje.jelivas je napisao(la):@Tar,
Ovo je Srbija,brate rodjeni...Kazi mi ako znas gde ima da se kupe ciste saanske koze i nemoj da me maltretiras primerima iz inostranstva.Ja sa mojim kozama proizvodim dnevno 20kg sira,ali bih hteo jos vise jer trziste to zahreva pa sam zato jako zainteresovan za saanske,jer daju i vise mleka i vecu masnocu,a ovako kako hranim i gde ih cuvam,mislim na Alpine,saanske ce postici ono sto meni treba!!!!