Sadnja lesnika zarazenih tartufom

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

dukas3

Novajlija
Učlanjen(a)
30 Apr 2010
Poruka
1
Pozdrav za sve na forumu,
Zelim na oko 0,5 ha da posadim lesnik zarazen tartufom. Ima li neko iskustvo sa tom kulturom. Koje agrotehničke mere treba preduzeti pre sadnje a koje u odrzavanju? Kako izvršiti sadnju na kolikoj razdaljini?
Pozdrav Dusan
Post je spojen: [time]1273835000[/time]
_________________________________________________
Vidim da je petnaest juzera pogledalo temu a niko ne komentariše. Da li se neko bavi ovom kulturom odnosno simbiozom lesnika ili nekog drugog drveta i tartufa. To je relativno novo kod nas. Ako neko ima iskustva a ne želi da iznosi na forumu neka mi se javi na d.randjelovic@sbb.rs
 

Kengur

Član
Učlanjen(a)
9 Maj 2010
Poruka
1.597
Lokacija
Srbobran, Vojvodina
Veruj mi do sada nisam čuo za tu metodu uzgoja.
Tartuf treba nešto da ispomaže lešnik,ili kasnije pokupiti tartufe ispod lešnika. :sta:

Veoma dobra zamisao
 

Farmer II

Član
Učlanjen(a)
7 Mar 2009
Poruka
4.659
Lokacija
Vrsac
Dobra je zamisao, ali je problem što ne možeš proveriti da li su sve sadnice zaražene tartufima :udri: pa tako onda kreneš u sadnju lešnika i platiš te sadnice prilično, i kad posle nekoliko godina ne bude tartufa ili ih bude jako malo :zli:, odeš da se žališ i oni ti kažu da nisi ispoštovao tehnologiju :udri:
 

Sale

Član
Učlanjen(a)
20 Maj 2008
Poruka
816
Lokacija
Srem,Petrovčić
Ja imam zasadjene lesnike - 8ha , i video sam dosta zasada ali svi sa kojima sam pricao na temu lesnika niko nije uradio ( posadio ) sa tartufima . Preko 90 % njih misli da je to jedna velika prevara ala puzevi . Te sadnice su dosta skupe a niko ti nista ne garantuje . Procitao sam dosta knjiga o lesniku gde se on pominje kao pogodan za tartufe ali to je samo jedan od uslova ( malih ) koje treba da ispunis . Veoma veliku vaznost ima kvalitet zemlje pa onda sve ostalo . Nisu male pare ali je mnogo eksperimentalno .
 

novii

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
24 Jul 2007
Poruka
7.864
Lokacija
Apatin
O ovome se već pisalo na forumu, postoje firme u Srbiji koje isporučuju takvu robu. Što se tiče dalje priče na ovu temu, mislim da nema potrebe, jer smo sve vec rekli na forumu.

Uglavnom kada kontaktirate te prodavce, obavezno pitajte za garancije i dali ih daju, da li će se to desiti kao što su rekli. Mislim da bi za te pare trebele da idu neke garancije na rod.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh