Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
mickey je napisao(la):a u cemu je razlika izmedju cacanske rodne i cacanse lepotice,sta je pametnije posaditi u novom vocnjaku za spravljenje radze?
dfiskal je napisao(la):Dragi Krcinac,
Mada mi je malo glupo da odgovaram na tvoje pitanje upuceno Matke-u ali moram,mada sam obecao da vise necu da se pisem po foromu , silno su me pljuvali, zbog mojih komentara,naime,evo citata :
" sto se tice mesanja i tih procenata zastupljenosti sorti sljiva u rakiji bas bih da vidim kako se to radi naprimer to sa pozegacom i lepoticom s'obzirom da im je vrenje zrenja skoro mesec dana razlike zanima me kako to izvedes?"
Pa vrlo jednostavno:Napravis prvu frakciju i cekas mesec dana, napravis opet prvu frakciju od druge sorte sljiva,napravis razmeru 75:25 i ides u prepek.Krajnje jednostavno.Znaci ne mesas kljuk ,nego prvu frakciju u zeljenom odnosu .Zato i imas sanse da probas,jedan kazan vise manje...Matke je u pravu ....ostatak je klasika, skidas je sa 15gradi ,kada potece iz lule, i spustas je destilovanom vodom na 20 gradi (dest.voda kupljena u apoteci.. nikako za akumulatore,pegle itd)...
Srdacan pozdrav i