Sa čim perete poljoprivrednu mehanizaciju? --> perači pod visokim pritiskom.

ima dosta na YT o servusiranju...novijih Karchera,
Ja imam problem sa prekidacem starog kocka Kaerchera 520.

Kod mene na 620m je originalni prekidač zamenjen pre nekih možda 7 ili 8 godina. Pre neki dan kroz priču sa majstorom spomenuo je da originalni prekidač za taj model košta oko 110 evra, a zamenski 15.

Imam problem sa Karcher k750mx. Kada ga uključim on krene da vrti i onda kao da se motor preoptereti i sam se iskljuci? Ventil na na pušci je stalno otvoren (stavljena vezica).

Poslednja izmena:

Moji kerchri,jedbnom ne valja prekidac,drugom pulzira mlazgubipritisak za trenutak.
@BOKIBOLE kakav je zamenski prekidac,moze slika?

Da to je obican klik-klak prekidac.Ima li osigurac od originala?U originalnom prekidacu ima bimetal radi zastite motora.Sad sam prebacio prekidac iz losijeg Karchera-koji gubi pritisak-verovatno i klip problematican, - mlaz u prekidima, i kada ima je slabiji.Problem je sa delovima...mada majstoriz Malog Idjosa kaze da moze popraviti -oko 70eur zamena svih zaptivki.

Ima li neko ovaj Lidlov perac, kako ste zadovoljni istim?
fea40c3508c9e8aa78499f069f805a12.jpg

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Ako se neko seća, ovog leta sam preko Limunda kupio polovan Karcher 720. Došao je sa Karcher puškom koja je očigledno nije od ovog modela, i curila je. Puromat je imao jako slab pritisak, slabiji od mog starog puromata koji je znatno slabija mašina. Nisam ga reklamirao jer nisam video nikakvo očigledno oštećenje (tipa da curi jer je pukla pumpa), rezonovao sam da ću ga kad tad servisirati, pogotovo što sam ga kupio za dosta manju cenu od one koja se sreće po pijacama i oglasima.

Curenje puške sam lako sredio (zamenjeni O-ringovi) i aparat je postao upotrebljiv ali sa malim pritiskom. Evo koliko pokazuje ugrađeni manometar na puromatu kad sam danas probao. (Što se tiče manometra, uzmite vrednosti samo kao relativne, čisto da se uporede različite kombinacije puške i dizne, ko zna koliko on tačno ili netačno pokazuje.)

Od ranije sam imao jednu drugu Karcher pušku, od nekog jačeg modela (HD), ali nekompletnu (u sredini na sledećoj slici). Falila je dizna i kapa koja drži diznu. Preko Aliexpressa sam nabavio i kapu, i tri dizne za eksperimentisanje.

Dizne su mi stigle juče, i danas sam isprobao Karcher 720 sa ovim diznama:

Sa diznom 25 030 aparat nije hteo da napravi pritisak, već je samo radio u prazno. Jedom je na momenat dobio pritisak, ali je brzo opet prešao u prazan hod (na diznu ide voda kao kad puromat nije uključen u struju, tj. koliko iz vodovoda gura pritisak).

Sa diznom 25 035 aparat krene sa pritiskom nako 2-3 sekunde nakon što stisnem prekidač na puški, i posle ne gubi pritisak dokle god je ventil na puški otvoren. Evo koliki pritisak pravi:

Sa diznom 25 040 puromat odmah gura pritisak na pušku čim se stisne prekidač na puški. Pritisak je za malo manji od slučaja sa 035 diznom:

Tako da mi se čini da je dizna 25040 sasvim prihvatljiva opcija, i sa njom i ovom puškom moj Karcher postaje sasvim upotrebljiva mašina. Ne znam da li je prodavac isprobavao sa nekom drugom puškom kad je napisao u oglasu da puromat ima odličan pritisak, sa onom koju je poslao sa mašinom sigurno nije, al' eto, da ne grešim dušu, nije slagao kako sam mislio kad sam kupio puromat.

Dizna je pola rada masine.kupio sam bio lepezastu pusku,prodavac rece da je za mx720,medjutim kada sam prikljucio-masina se palila i gasila sama u intervalu od dve sekunde.premala dizna,prevelik pritisak.isto tako i sa prevelikom-nema dovoljno pritiska za normalan rad.

Nazad
Vrh