Ruj ili kiselo drvo

NecrovoX

Član
Učlanjen(a)
24 Avg 2012
Poruka
61
Lokacija
Vojvodina, Bačka, Subotica
Meni je ovo drvo veoma lepo i deluje baš ukrasno, posadio sam par komada i veoma lepu su se primili i lagano rastu, nadam se da će rasti brzo i uskoro napraviti lep hlad. Mesto odakle sam ih doneo ima pet komada posađeno u redu, čovek redovno kosi travu ispod njih i nema problema sa izdancima. Ovih par je ostavio zbog mene i zaobilazio prilikom košenja.
Inače u Adi (mesto blizu Kanjiže) ima park pored Tise, ispred bazena koji je uglavnom od ovog drveća i mnogo je lep.
Meni se dopada što je tako prilagodljivo, znači da se ne treba puno mučiti oko njega da bi se imalo lepo drvo i hladovina.
 

kandelabar

Član
Učlanjen(a)
26 Jun 2013
Poruka
202
Lokacija
tuzla
ja sam dva donio našao u nekoj avliji ali su izašli sa vanjske strane izdanci i iščupao sam ih sa korijenom pa vidjet cemo,vidim mnogi se žale mene su dojmili oni crveni listovi u jesen..
 

brka45

Član
Učlanjen(a)
2 Maj 2015
Poruka
351
Lokacija
Smederevska Palanka
Oborio sam jesenas kiselo drvo u dvorištu. Ostavio sam deblo skoro 40cm u prečniku i dužine skoro 3m pod koš da se suši. Planiram da ga nosim u strugaru da izvučem par dasaka od njega za policu.
Ako bi izvlačio po 3cm daske i kada se osuše da im skinem po pola santimetra da mi ostane 2cm, da li bi to valjalo ili da ih šegam na 4cm?
 

gabricn

Član
Učlanjen(a)
24 Jun 2009
Poruka
785
Lokacija
Subotica
Pravio sam ja daske od tog drveta ali mi se nisu svidele,tesko drvo i tvrdo,ekser se jako tesko utuce u njega,za police bi verovatno bio ok
 
Vrh