Roto- drljača

Pozdrav ima li neko lely rotodrljacu potrebna mi je pomoc?

Poslato sa NAM-LX9 pomoću Tapatoka

Citam ovde i vidim da uzimaju roto drljacu 2,5 m za 90 ks
Sta meni predlazete za imt 577?
Ja mislio da kupim Machio 2,5 m ali kad vidjeh da 2,5 m uzimaju za 90 ks onda ja nemam sta trazit

mi ovde 3m teramo sa traktorima 150 200 ks ovde.laksa zemlja.ako se ide direkt u brazdu oseti 150ks itekako a u malo vlaznim uvetima da nepricam

Moze 2.5m sa sedmicom. Moj dajc je 75 ks i radi bez problema. Moze biti manjka snage ako hoces da vozis 5 ili 6 km/h, ali sa takvom brzinom se slabo i sitni zemlja. Ja vozim pripremu 6 do 8 cm dubine sa 4.5 do 5.5 km/ ha, za dublju pripremu 15 cm moram sporije ići, oko 3 km/ h.

Ако је брзи кардан патиће се са 2,5м
Једино успоравати на редуктору РД

Да ми је данашња памет никад не бих узео рото дрљачу пре тешке дрљаче, поготово за ратарство
Уради РД посао али рад са карданом таре трактор

Za mene Rd na prvom mjestu a drljača i ne mora, imam malo zemlje pa može samo Rd. Drugi sa više zemlje, preko 20 ha, svi imaju i drljače i Rd.

Da li postoji hidro lift sa dvosmernim cilindrima i kolika im je podizna moć tj nosivost?
Tražim neko rešenje da spojim valjak ispred sejalice i sejalicu, (eventualno kratku tanjiraču, koju nemam, i sejalicu kao što ima firma Tume) pa bih možda prepravio nošenu sejalicu u vučnu, a za to bih možda iskorisio hidro lift...
@mica@ kolko pare i kolika mu nosivost?

Da li postoji hidro lift sa dvosmernim cilindrima i kolika im je podizna moć tj nosivost?
Tražim neko rešenje da spojim valjak ispred sejalice i sejalicu, (eventualno kratku tanjiraču, koju nemam, i sejalicu kao što ima firma Tume) pa bih možda prepravio nošenu sejalicu u vučnu, a za to bih možda iskorisio hidro lift...
@mica@ kolko pare i kolika mu nosivost?
Slikacu pa cu okačiti jednosmerni su cilindri bila je na roto drljaci od 2.5m kunovoj meni je preteska pa sam skinuo da olakšam. Nosivost ne znam po jaka je konstrukcija bas. A cena dao bi za 300e..

Послато са SM-G986B помоћу Тапатока

Nazad
Vrh