Rolo balirka.

Poštovani prijatelji,
rešio sam da se ponovim roto presom,da prestanem da zavisim od drugih,
pre svega radnika koji te stalno zezaju.
Sad sam u nedoumici koju presu uzeti.
U ponudi ima onih sa metalnim valjcima i sa kaiševima.
Molio bi kolege da me upute onako u naj kraćim crtama koje su mane a koje su prednosti jedne ili druge koncepcije roto-prese

necu da te razocaram ali u martu mesecu sam kupio balirku i za 3000 nemozes bas da biras,moje misljenje da kupis na kaiseve ,iz jednostavnog razloga sto na onim sa valjcima puno lezaljeva, koji se pocne grejati neprimetis slucajno i ode sve u pepeo

necu da te razocaram ali u martu mesecu sam kupio balirku i za 3000 nemozes bas da biras,moje misljenje da kupis na kaiseve ,iz jednostavnog razloga sto na onim sa valjcima puno lezaljeva, koji se pocne grejati neprimetis slucajno i ode sve u pepeo

Mislim da nisi u pravu. Do paljenja bale dolazi usled proklizavanja kaiseva na valjcima ili lose el instalacije (kod novijih presa). Imas veliki broj snimaka na YT gde mozes videti balirke na kaise u plamenu.

Ljudi da li neko naplacuje usluzno baliranje?po kom kriterijumu naplacujete? Imam ponudu dad izbaliram liku 4h pa ne znam kako da uklopim cenu...

A sanse da se zapali presa samo na valjke ? Instalacija mi je ukljucena samo dok sam na putu?

Eto Ratko je odgovorio na pitanje.

- - - - - - - - - -

Ljudi da li neko naplacuje usluzno baliranje?po kom kriterijumu naplacujete? Imam ponudu dad izbaliram liku 4h pa ne znam kako da uklopim cenu...

Kod mene baliranje se naplacuje od bale. Za bale 120*120 cena je 300 din + 100 ako hoce da mu spakujes pod supu. Ima i skupljih ali najcesce je ta cena.

Vidio sam kod jednog trgovca clas 46 prvi dio izgorio sad nisam zagledo imali elektronike, znam da je bila sa uskim pikapom i da je samo na spagu vezala.

kad sam trazio presu vise komada sam video tih clasova da su goreli i 44 i 46,ja sam zbog toga uzeo na kaiseve e sad koji su bolji to zavisi koga pitas,svaki cigo svog konja hvali

A letva lanac? Sta ima za nju da kazete? Ja planiram da kupim takvu letva lanac i da vezuje u mrezicu...

2bdrtd.jpg

m7dd7a.jpg

687el5.jpg

10covuf.jpg

Odozgo na dole
1 kanap -mreza
2 ugaseno,bez nozeva,sa nozevima(ako ih ima)
3 kontrolna lampica na koju kad se pritisne moze da se odlozi vezivanje dok se nepusti,ako je ostalo par metara do kraja i slicno
4 pritiskom se aktivira vezivanje u slucaju da nije popunjena komora skroz

Nazad
Vrh