Ribizla

Marinke, koliko uzima "strucna sluzba" za izlazak?! Mislim, interesuje me koliko bi me kostalo?! :ppozdrav::osmeh:

Hladnjačar iz Leskovca poslao mi poruku sa cenom 40-60 din/kg.Jedva sam se uzdržao da ga ne oteram u pm.
Svi ostali još uvek bez cene.Javite kakva je situacija kod vas.

Marinke, koliko uzima "strucna sluzba" za izlazak?! Mislim, interesuje me koliko bi me kostalo?! :ppozdrav::osmeh:

Ekstra povoljno, 2 x 300 gr u čokoladnom obliku :osmeh:

- - - - - - - - - -

Hladnjačar iz Leskovca poslao mi poruku sa cenom 40-60 din/kg.Jedva sam se uzdržao da ga ne oteram u pm.

Pa to je bezobrazno mala cena. Pisao je Miljko o sličnoj situaciji ranije. Svaka ti čast kako si uspeo da se uzdržiš!

Ja nisam nikada prodavao na veliko. Kod mene je problem i što nemam u okolini ozbiljnih hladnjača. Obzirom da se iz godine u godinu sve više u mom kraju sade voćke, nadam se da će se uskoro pojaviti neko ozbiljan. Koja bi po tebi bila realna cena na veliko?

Noćas je kod mene bila ozbiljna oluja i vetar je dosta omlatio rod.

Pozdrav!

- - - - - - - - - -

Tomice, ne mogu ti poslati pp, verovatno ti je puno sanduče.

Realno oko 1e/kg, samo da ne bude ispod 100din.Sto se tiče ovog baje iz Leskovca na kraju nisam izdrzao(lepo se ispricasmo kao babe na pijaci.on meni poželeo grad, ja njemu restrikciju struje na mesec dana . strašno. ) OVO 2X300 G JE SIGURNO BILA MILKA OREO. Pozdrav za "stručnu sluzbu"

Društvo, kakva je situacija? Jel počela berba? Ja planiram za vikend da krenem polako.

Ima li truljenja i opadanja plodova zbog kiše?

Evo kako je kod mene.

image_0_02_01_500ed814076435b7a621faf5ecf9d45081.jpg
[/URL][/IMG]

image_0_02_01_b688030aca4f6ed83fb2807b244d185ba0.jpg
[/URL][/IMG]

image_0_02_01_0435ba87af00343d9af448cbcd94dd824c.jpg
[/URL][/IMG]

2016_06_05_12_52_33.jpg
[/URL][/IMG]

i mladi zasad

2016_06_05_18_29_55.jpg
[/URL][/IMG]

Pozdrav!

Pozdrav ljudi,
planiram da posadim ribizlu uz ogradu baste,nekih 80m. U basti je posadjena malina polana. Da li ima nekih prepreka da ovo uradim,tj.da li ce se "slagati" te dve vrste? Koju mi sortu preporucujete?
Hvala

Sent from my K013 using Tapatalk

Što se ne bih slagale, čak je i zaštita slična. Možeš bilo koju sortu. Ako ćeš da ti bude kao živa ograda možeš ići već na 60 cm biljku od biljke. Možda je dobro uzeti neku od niskorastućih, nešto poput Ben sareka ili ben nevisa jer ne rastu visoko.

upravo mi je to bila zamisao,da bude kao ziva ograda. tako cu i uraditi.
hvala

Sent from my K013 using Tapatalk

Моја рибизла је тренутно нешто мало већа него твоја Марике,на задњој слици које си поставио,тако да ћу је ове године имати за пар тегли слатког максимално. ::super:: Но најважније је да се скоро свих 2000 посађених (2годишњих) садница стварно врло добро примило,укоренило и преживело до сада ову временски ненормалну годину.Ако тако остане,следеће године ће имати ваљда и нешто озбиљније да се убере и заради нека кинта. :veseljak::Наравно,свима вама осталима,који сте пред бербом,желим добар и здрав род,и пре свега највишу и колико је могуће у данашњој Србији,поштену и реалну откупну цену.Срећно свима! :osmeh:

Када смо већ код берача....

Колико рачунате норму за брање црне рибизле, рецимо по сату, и/или колико плаћате бераче?

Поздрав

Звао сам неколико хладњача, и једина коју сам нашао да откупљује црну рибизлу је Сирогојно по 100 дин. килограм. Осталима, а нарочито произвођачима сокова, је изгледа лакше да плате смрзнуту у иностранству 60 Еуро центи.

Ovde u Nisu niko ne zeli da otkupi ribizlu i sve se svodi na prodaju kilo-dva prijateljima, komsijama,kolegama sa posla...

Pozdrav drugari,

Ni ja nisam imao sreće sa hladnjačama.

Od četvrtka do nedelje nabrano 350 kg, od toga probrano 50 kg i otišlo u zamrzivač za sokove a ostatak otišlo na malo po 300 dinara.

Dosta je roda otpalo, vetar omlatio, ma svašta nešto... godina je šašava skroz.

Ostatak da oberemo za vikend, pa da vidimo šta dalje.

- - - - - - - - - -

Када смо већ код берача....

Колико рачунате норму за брање црне рибизле, рецимо по сату, и/или колико плаћате бераче?

Поздрав

Ja sam plaćao dnevnicu 1500 dinara i dva obroka, takva je cena kod mene u kraju.

- - - - - - - - - -

Ovde u Nisu niko ne zeli da otkupi ribizlu i sve se svodi na prodaju kilo-dva prijateljima, komsijama,kolegama sa posla...

Jedini nam je spas udruženje!

A ima li kakve svrhe ako niko nece da je otkupi, mislim daleko od toga da netreba udruzenje nego ako je takva situacija sa otkupom!?!

Треба нам више готових производа и рекламе.

Маринке,
Твоја страница би могла да буде од користи за ширење познавања рибизле.

Ја догодине доводим комбајн. И морају да буду веће површине.

Šta je drugari, ne gubite volju. Biće sve dobro. Znate onu, svaka roba ima svog kupca.

Kod crne ribizle je najveći problem što je nepoznanica našim građanima. Veoma malo znaju o njoj, njene karakteristike i lekovitost.

Iz mog iskustva, a to je još uvek prodaja na malo, treba ljudima objasniti šta je i kakva je crna ribizla. Ljudi koji su od mene uzimali, iz godine u godinu uzimaju sve više, prve godine samo za konzumiranje, već ostalih i za sok, džem, slatko, zamrzivač... Tako da u tom pogledu, ljudi sve više spoznaju crnu ribizlu i sve više je koriste. Radnje koje se bave prodajom zdrave hrane, a koje uzimaju, obavezno "opremim" flajerima i plakatom na kojima piše o crnoj ribizli. I njima i sebi povećavam prodaju na taj način. Treba se malo potruditi oko maloprodaje. Ja sam na taj način, ovogodišnjih dosad obranih 500 kg sve prodao na malo.

Što se tiče udruženja i prodaje na veliko, namera bi bila udružiti količinu sa kojom bi možda mogli preskočiti i domaće otkupljivače i ići direktno vani. Jer se crna ribizla daleko mnogo više koristi i ceni, posebno u Nemačkoj. Ali sve je to ozbiljan rad i zahteva dosta truda... ali ako ima volje... dakako da bi se isplatilo. Zato glavu gore i samo napred! Nema predaje!!!

Pozdrav svima!

Nazad
Vrh