Rezultati ogleda-sorte i hibridi; obrada; min. i stala hraniva; pesticidi 2011

garisa

Član
Učlanjen(a)
14 Jun 2010
Poruka
182
Lokacija
Debeljača-Pančevo
http://www.institut-tamis.co.rs/upload/MAKROOGLED_PŠENICE_2011_Institut_Tamiš.pdf

Ovaj link vodi do rezultata makroogleda PDS Institut Tamiš, PA, kao dela PSS APV. Napomena: osnovna obrada - konzervacijska (tanjiranje teškom tanjiračom 1X), setva sejalicom HORSCH 6 CO, fungicid samo protiv fusarium-a u klasanju (bez tretmana septorie, rđe ili pepelnice).
Gariša - Bogdan Garalejić, PSS APV OJ Institut TAMIŠ, PA.
 

KishRobert

Prijatelj Foruma
Učlanjen(a)
31 Dec 2008
Poruka
14.295
Lokacija
Novi Becej
Kad smo bili u gostima kod vas,imao sam utisak da ce eurofit "oduvati" konkurenciju,vidim iz prilozenog da nije bas tako.
 

kiraj

Prijatelj Foruma
Učlanjen(a)
29 Jan 2009
Poruka
9.496
Lokacija
Bašaid
Tarana,
da li ima negde rezultati ogleda sa Kinđe ? Čuo sam da ima prinosa i preko 10 t/ha.
 

garisa

Član
Učlanjen(a)
14 Jun 2010
Poruka
182
Lokacija
Debeljača-Pančevo
Pozdrav Forumaši! Ide setva pšenice, naravno ko je ima u plodoredu, i smatram da je korisno da pogledate analizu svih ogleda PSS APV iz 12 poljoprivrednih stanica. Napominjem da su u obzir uzete kao prvo rezultati ozimih strnina, analiza prinosa po sortama (samo one koje su imale od 7-12 likaliteta), uticaj obrade i prinosa (najprinosnije u sistemu obrade i prosecan prinos za sve lokalitete po sistemu obrae), obrada-predusev i prinos i tip zemljišta-obrada-predusev-prinos-đubrenje. U svim tablama se nalaze i skraćenice, kao registracija, svih službi pr. PA-Pančevo, SE-senta itd. Možda ćete morati da se malo više potrudite oko pregleda ali jednostavno se ulazi u štos. Pa krenite da pregledate i ako ima pitanja tu sam, čitaću redovno poruke. Link je http://www.polj.savetodavstvo.vojvodina.gov.rs/sadrzajv/rezultati-makroogleda-ozimih-strnih-%C5%BEita-na-oglednim-poljima-poljoprivrednih-sru%C4%8Dnih-slu%C5%BEbi
Pozdrav, Gariša. :osmeh:
 

garisa

Član
Učlanjen(a)
14 Jun 2010
Poruka
182
Lokacija
Debeljača-Pančevo
Dobro jutro svima!
NOVO!NOVO! Možda su neki već pogledali http://issuu.com/instituttam/docs/rezultati_ogleda_2012 . Ako niste do sada pregledali, pogledajte rezultate ogleda sa Oglednog polja PSS Institut TAMIŠ Pančevo. Oni koji budu bili na predavanjima u selima opština Pančevo, Alibunar, Kovačica i Opovo, koje organizuje Institut TAMIŠ, imaće priliku da dobiju knjigu. Za ostale važi: Slobodno neograničeno "skidanje" sa interneta!
Uzdravlje,
Bogdan Garalejić - Gariša.
 

garisa

Član
Učlanjen(a)
14 Jun 2010
Poruka
182
Lokacija
Debeljača-Pančevo
Dobar dan svima. Oni koji slave Božoć- Hristos se rodi! Srećna Vam, svima, Nova 2015-a. A, povodom aktivnosti na portalu evo jednog.linka http://www.polj.savetodavstvo.vojvodina.gov.rs/node/5583 .
Mislim da će biti interesantan za pregled da se vidi šta ima u svetu (malo je jednostavno napisano za sve) i kod nas, već poznato nekima dok drugima manje. Rad je PSS INstituta TAMIŠ u kojem sam i dalje.
Nadam se da ćemo se družiti, s toga veliki pozdrav.
Gariša.
P.S. Knjiga sa rezultatima ogleda za 10-15 dana.
 

sale 307

Član
Učlanjen(a)
3 Jan 2013
Poruka
713
Lokacija
Nikolinci
Hvala za upload, ali imam jednu primedbu- Npr pošto bih hteo da štampam (jer mi je jako nepregledno sa računara da pročitam ceo dokument, a ima i grafikona koji su horizontalno ubačeni), dok opcije za štampanje nema, takođe ni Download, pa ako vam se ova moja molba ne kosi sa vašim pravilima, zamolio bih vas da dozvolite i download opciju dokumenata.

Ne znam da li i dalje odžavate predavanja u vašem reonu, jer do prošle godine nisam imao problema pošto ste nas posećivali i dobijali smo rezultate ogleda u štampanoj verziji pored predavanja. Ali, i mi postadosmo mnogo pametni u poslednje vreme i verovatno bi nam škodilo viška znanja ili bar podsećanja radi... Odziv je bio slab, pa me i ne čudi što smo ostali uskraćeni posete. Od svih ogleda (iako sam i sam imao jedan skroman), jedini po kojem se orijentišem je ovaj vaš. Tako da, ako možete da uvažite ovu moju molbu- hvala vam i značilo bi i meni i ostalim članovima ja mislim, ako ne može- ne može i opet hvala :cao:
Pozdrav
 

garisa

Član
Učlanjen(a)
14 Jun 2010
Poruka
182
Lokacija
Debeljača-Pančevo
Sale 307, Nikolinci će biti organizovani najverovatnije posle 8 marta. Možda bude opcija da se svi sretnemo u Alibunaru u sali Komiteta jer Nikolinci, B.Karlovac i Seleuš obično imaju malo zainteresovanih. Organizovali smo Alibunar ali preko LugaAgrara, tako da nisi mogao da dođeš. Pošalji na mail b.garalejic@gmail.com svoj mail i upiši telefon. Posetom predavanju, uz Tvoju saglasnost, kada upišeš broj telefona postaješ korisnik SMS Znanja, servisa koji šalje osnovna obaveštenja iz zaštite bilja i sve vezano za agrotehničke operacije i stanja useva tj. napomena da se vidi to i to itd.
Drugačija opcija kod postavljanja na portal, dokumenta, za sada ne postoji i da je ima informativno je portal prebukiran najaama prredavanja za celu Vojvodinu.
Čujemo se i hvala na interesovanju.
Gariša.

- - - - - - - - - -

Još jedna zanimljiva stvar tj. prezentacija vezana za P (fosfor). Ne razlikuje se mnogo ni za ostale biljne vrste ali ima lepo predstavljen mehanizam aktivnosti fosfora. Link je http://www.polj.savetodavstvo.vojvodina.gov.rs/node/6135
Pozdrav svima, Gariša.
 

garisa

Član
Učlanjen(a)
14 Jun 2010
Poruka
182
Lokacija
Debeljača-Pančevo
Dobro veče Forumaši.
Bar par puta godišnje se čujemo, nadam se sa razlogom. Evo razloga:
http://www.polj.savetodavstvo.vojvodina.gov.rs/node/7374
Ovo su razultati ozimih strnina sa Oglednog polja PSS Institut Tamiš doo Pančevo. Ogledno polje, za primer, i dalje ostaje otvoreno uz poziv da kada želite možemo se videti na Oglednom polju.
Najavljujem za ponedeljak, 28.09., analizu tehnologija proizvodnje na oglednim poljima 9 službi APV. Mislim da će biti zanimljivo.
Za razmišljanje o pšenici 2014/15: Pšenica je počela da se suši tokom maja meseca. Razlog je plitka setva i koren u površinskom sloju koji se suši. Novembarske setve u jesen 2014 su bile od 0-2 cm dubine (nedovoljno). Kiša pada od 26-30 maja u količini 70-100 l/m2 (u reonu gde mi radimo). Primenjeni azot u nalivanju zrna + azot koji otpušta zemlja imali su uz blage temperature u periodu dužem od 45 pozitivan uticaj na nalivanje zrna. Dobili smo visok prinos (stvorio ga azot iz prve prihrane tokom marta) i velik hektolitar (period nalivanja i azot tada usvojen). Nije bilo bolesti! Šaljite komentare i vaša zapažanja. Iz njih se za sve nas rađa novi ugao, kao i kombinacije, posmatranja sveta oko nas.
Sretan odabir sorata i tehnoloških operacija.
Bogdan Garalejić-Gariša.
 
Poslednja izmena:
Vrh