Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Naravno, ako ne mora ne treba pocinjati pre sredine februara. Ja uvek kraj februara - pocetak marta.Dragojlo je napisao(la):Ljudi dajte malo spustite loptu, kakvo orezivanje u jesen i leto, apsolutno se slazem sa kolegom FruityBoy za jesenju rezidbu, a znate cemu sluzi letnja rezidba, pa to je korekcija proletne rezidbe *tacnije da kazem- ispravljanje gresaka koje su nastale u prolece*
uzmite malo lliteraturu staru ili novu nebitno videcete koje su prednosti rane prolecne rezidbe u odnosu na ostale...najveca opasnost jesenjeg rezanja je izmrzavanje grana, pa tako mnogi od redovnog roda dobiju alternativno radjanje vocke, a sam cilj rezidbe jeste uskladiti odnos vegetativnih i generativnih pupoljaka na stablu a u skladu sa uzgojnim oblikom i onda imamo redovan rod voca.
Ja svoje voce orezujem iskljucivo u februaru dali je to pocetak ili kraj februara zavisi od godine koliko zima i sneg se zadrze, zatim odradim proletno prskanje, rezove koje napravim na vocu fakticki dezinfikujem sa bakarnim preparatima a zatim sve vece rezove zamazujem kalemarskim voskom, pa tako da do kraja vegetacije ti rezovi jako brzo zarastaju i ostaju sterilni i nema trulezi i pucanja rezova, a posle idu ostali radovi djubrenja frezanja...
Zapamtite da rezidba 50% pa i vise utice na redovnu rodnost u vocu, tj. to je pola agrotehnike, ostalo je djubrenje, zastita, obrada zemljista i navodnjavanje.
![]()
krcinac je napisao(la):25 eura dnevnica + hrana i pice
ko ima par stabala u dvoristu moze da se dogovori sa komsijom pa da imaju za celi dan rezanja . jer na komad je skupo.