Registracija poljoprivrednih gazdinstava

Gazdinstvo je na suprugu, reg u septembru prošle godine..kakav zahtev se podnosi i kako se popunjava ?

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk
Ništa ne treba, sve se popuni pri registraciji, možeš tokom godine vršiti promene. Nisam siguran kad je krajnji rok da bi se važila registracija za ovu godinu, da li 01.09 ili 30.09, svakako je u septembru...Ima lepih šansi da i ne dobiješ ništa...
 
Novo gazdinstvo registrovano pre 30.09.
Nije neka količina zemlje, tek treba da prebacim jedan deo parcela. Znači nije ostvarivala pravo na subvencije jer nije bila registrovana. Rekoh da li je neko podnosio zahtev, vidim da se o tome piše po nekim objavama ministarstva.

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk
 
To moras da pitas u trezoru,do sad je bilo da prva godina nemaju pravo a sad neznam jel se menjalo

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
 
Prve godine nemas prava ako se prijavis u pocetku godine kada su se obnavljala ili registrovala gazdinstva, ali ako se registrujes ili ako prijavis promenu do 30 09 prethodne godine u sledecoj imas pravo na subvenciju.
 
Hteo bih da osnujem gazdinstvo, supruga da bude nosilac, ja da budem član.
Da li može ona da bude izuzeta od plaćanja PIO i zdravstvenog (jer već to plaća kao preduzetnik), a da ih ja plaćam (trenutno nezaposlen)?
 
Pozdrav svima.
Da li moze da se registruje gazdinstvo na parcelu koja je zavedena kao livada 5. klase površine 70 ari, i uz nju građevinsko zemljište izvan građevinskog područja?
Na istoj parceli je i kuća i livada, razlika je u broju dela parcele, a katastarski broj je isti.
I ako su 2 parcele u 2 opstine, da li se parcele pišu u jedno gazdninstvo na opštini na kojoj nam je adresa stanovanja?
 
Да ли неко зна, кад се наследи земља (или купи) у некој другој општини која је 100км удаљена од места становања, да ли те парцеле могу да се региструју заједно са осталим парцелама у месту где носилац газдинства живи, или мора да се оснива ново РПГ у општини где су те парцеле?
 
Da li je 31 08 zadnji rok da se unesu promene u gazdinstvu kako bi se ostvarile subvencije u narednoj godini.
 
Da li moze da se promeni nosioc gazdinstva tj da umesto sadasnjeg nosioca to bude neki od clanova gazdinstva? Da li se onda "resetuje" duzina postojanja gazdinstva?
 
Pozdrav ljudi, imam jedno zanimljivo pitanje, nadam se da neko može da odgovori, radi se o ostvarivanju prava na subvenciju za proizvodnju suncokreta (ovih 7,8 dinara što su najavili)

Nosilac poljoprivrednog gazdinstva je moj otac i on je lično išao da obnavlja registraciju svake godine. Koliko se sećam, ranije se popunjavao neki papir sa listom parcela i kulturama koje će se sejati. Međutim, u zadnje vreme (kako mi je to ćale preneo), prilikom obnove registracije mu više nisu tražili te papire, već je po njegovim rečima obnova išla "automatski" bez bilo kakvih papira.
Da li je moguće da u bazi podataka u upravi za agrarna plaćanja stoji neka zastarela setvena struktura i da će to potencijalno biti problem prilikom ostvarivanja prava na ovaj dodatak od države?

Hvala unapred svima na izdvojenom vremenu!
 
Ako bude stvarno trebala setvena struktura. Sve si sam sebi rekao. Ako nema upisano ćao zdravo od 7-8 din....
 
Nazad
Vrh